Staķis: Patiesība par problēmām Rīgā ir rūgta - jaunajai koalīcijai darba būs daudz (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mārtiņš Staķis.
Mārtiņš Staķis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Patiesība par problēmām galvaspilsētā ir diezgan rūgta, šodien pēc tikšanās ar departamentu un pagaidu administrācijas vadību žurnālistiem izteicās Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (APP).

Staķis skaidroja, ka pilsēta patlaban ir "interesantā starpposmā" - ja līdz šim "vecā vara" nodeva pienākumus jaunajai, tad tagad ir unikāla situācija, kad darbus "jaunajai varai" nodod pagaidu administrācija.

"Tā ir liela iespēja, jo pagaidu administratori, kuriem nevajag spodrināt savas spalvas, var stāstīt patiesību. Un patiesība ir diezgan rūgta," secinājis Staķis, piebilstot, ka labu ziņu jaunajai koalīcijai ir maz, bet darāmā un izaicinājumu - daudz.

Topošais vicemērs Vilnis Ķirsis (JV) uzsvēra, ka šodien gūta pārliecība par to, ka pašvaldībā ir "gana daudz problēmu".

"Iepriekš problēmu mērogu apjaust bija grūti, bet tagad ir skaidrs, ka "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" mums ir atstājuši pamatīgu mantojumu," teica Ķirsis, piebilstot, ka, piemēram, pašvaldības Satiksmes departaments ticis pieminēts teju katrā otrajā teikumā, liekot saprast, ka tajā "ir problēma problēmas galā".

Ķirsis gan pauda pārliecību, ka jaunajai domes vadībai izdosies problēmas atrisināt.

Topošā vicemēre Linda Ozola (JKP) uzsvēra, ka pagaidu administrācija "signalizējusi" arī par cilvēkresursu trūkumu domes struktūrās, kas liecinot par to, ka iepriekš vidējā pārvaldības līmenī cilvēki nav tikuši piesaistīti pietiekami profesionāli.

"Gribu sūtīt signālu profesionāļiem, ka cilvēkresursu stiprinājums būs nepieciešams visās domes struktūrās. Rīgas domes politiskā vadība objektīvi mainīsies, šī būs pārmaiņu vadība, uz profesionāļiem būs vērsta uzmanība," teica Ozola.

Savukārt domē ievēlētais Einārs Cilinskis (NA/LRA), kurš pēc laika varētu vicemēra amatā nomainīt saraksta biedru Edvardu Smiltēnu (NA/LRA), uzsvēra, ka steidzami nepieciešams izstrādāt pārvaldību Rīgas nākotnes attīstības projektiem, lai pagūtu "ielēkt Eiropas Savienības fondu periodā" un Rīgai būtu atbilstoši projekti, ko ne tikai pieteikt, bet arī īstenot.

Jau ziņots, ka šodien Rīgas domes topošās koalīcijas pārstāvji spriež par darba prioritātēm, sadarbības līgumu un personālijām.

Par koalīcijas izveidošanu partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (APP) kopīgā saraksta politiķi panāca vienošanos ar partiju apvienības "Jaunā vienotība", Jaunās konservatīvās partijas un Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības pārstāvjiem. Vienošanās tika panākta arī par atbildības jomu sadali.

APP tiks pie mēra krēsla, ko ieņems bijušais Saeimas deputāts Staķis.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu