Anglijā atkal pastiprina Covid-19 ierobežojumus (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Anglijā tiek pastiprināti Covid-19 dēļ noteiktie sabiedriskas pulcēšanās ierobežojumi, pastāvot bažām par inficēšanās gadījumu skaita straujāku palielināšanos, sevišķi jauniešu vidū, otrdien paziņoja Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.

No nākamās nedēļas tiks mainīts attiecīgs Anglijas likums, lai samazinātu maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu, kas drīkst pulcēties vienā vietā, no 30 līdz sešiem, pieļaujot dažus izņēmumus.

Izņēmumi būs lielas ģimenes, kāzas, bēres, organizēts komandu sports, dabavietas un izglītības pasākumi.

Džonsona valdība arī paziņoja par jaunu publiskas informācijas kampaņu ar nosaukumu "Rokas. Seja. Telpa", lai uzsvērtu, cik svarīga ir roku mazgāšana, sejas aizsegi un sociālā distancēšanās.

"Mums jārīkojas tagad, lai apturētu vīrusa izplatīšanos," sacīja premjers pirms trešdien paredzētas preses konferences, kurā viņš izskaidros gaidāmās izmaiņas.  

Lielbritānijā ir miruši vairāk nekā 41 500 cilvēku, kuriem bija apstiprināta inficēšanās ar jauno koronavīrusu,

un Lielbritānija šai ziņā ir pirmajā vietā Eiropā.

Mirstība no Covid-19 Lielbritānijā tagad ir sarukusi līdz zemākajam līmenim kopš marta vidus, bet citur Eiropā strauji pieaug inficēšanās gadījumu skaits, un pēdējās dienās ir ziņots par gandrīz 3000 jauniem gadījumiem dienā.

Medicīniskie un zinātniskie konsultanti ir vienisprātis, ka "nepieciešama steidzama rīcība", un policija ir lūgusi vienkāršot noteikumus, paziņoja Džonsona birojs.

"Mēs vienkāršojam un pastiprinām noteikumus par sociāliem kontaktiem, padarot tos saprotamākus un policijai vieglāk ieviešamus," sacīja Džonsons.

Valdība otrdien noteica stingrākus ierobežojumus Boltonas pilsētā Anglijas ziemeļrietumos pēc Covid-19 gadījumu skaita "ļoti ievērojama pieauguma". Sociālo kontaktu izsekošanas dati liecina, ka to daļēji izraisīja cilvēku socializēšanās vecumā no 20 līdz 40 gadiem, sacīja veselības ministrs Mets Henkoks.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu