"Režīms ir agonijā." Tihanovska par opozicionāru nolaupīšanām (8)

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Baltkrievijas opozīcijas seja Svetlana Tihanovska intervijā raidorganizācijai "Euronews" paudusi, ka mēnesi ilgie protesti ir novājinājuši Aleksandra Lukašenko režīmu. Opozīcija negrasās padoties, viņa apstiprināja.

Tihanovska, kuras vīrs Sergejs Tihanovskis atrodas ieslodzījumā Baltkrievijā, varasiestāžu spiediena dēļ dienu pēc 9.augusta vēlēšanām devās uz Lietuvu. No turienes viņa aktīvi turpina sniegt intervijas medijiem un vērsties pie ārvalstu politiskajām institūcijām, aicinot noteikt sankcijas Lukašenko režīmam.

"Mēs turpinām cīnīties," raidorganizācijai "Euronews" sacīja Tihanovska.

"Mūsu demonstrācijas darbojas, mūsu streiki darbojas," viņa norāda.

"Režīms ir agonijā. Tas, ka viņi nolaupa cilvēkus, parāda viņu bailes un neziņu, ko iesākt.

Tāpēc mēs turpināsim, un mēs uzvarēsim."

Tihanovska teica, ka jau vairāk nekā diennaktī neesot varējusi sazināties ar Mariju Koļesņikovu, kura pirmdienas rītā tika nolaupīta Minskas centrā. "Mēs nezinām, kur viņa ir. Viņa vienkārši tika nolaupīta," uzsvēra Tihanovska.

Aculieciniece stāstīja, ka pirmdienas rītā ap plkst.10.00 vīrieši civilā apģērbā Minskas centrā esot iestūmuši Koļesņikovu mikroautobusā un aizbraukuši.

"Redzēju, ka netālu no muzeja novietots tumšs mikroautobuss ar uzrakstu "Sakari" uz sāniem. Ejot tālāk, dzirdēju skaņu, kā pret asfaltu atsitas mobilais telefons, kaut kādus trokšņus. Apgriezos un redzēju, kā cilvēki civilā apģērbā un ar maskām stumj Mariju iekšā mikroautobusā, viņai no rokām izlido telefons, viens no šiem cilvēkiem telefonu paņem, ielec mikroautobusā un viņi aizbrauc," portālam "Tut.by" stāstīja aculieciniece Anastasija.

Koļesņikovas sabiedrotie stāsta, ka Baltkrievijas varasiestādes mēģinājušas izraidīt opozicionāri un divus viņas līdzgaitniekus uz Ukrainu. Antons Rodņenkovs un Ivans Kravcovs atrodas Ukrainā, taču Koļesņikova esot saplēsusi savu pasi un tādā veidā palikusi Baltkrievijā, kur tagad ir aizturēta.

Rodņenkovs un Kravcovs preses konferencē Kijevā stāstīja, ka viņus aizturējuši civilā apģērbā tērpti policisti, kuri pavadījuši viņus līdz robežai. Pie robežpunkta automašīnā esot iesēdināta arī Koļsņikova, un viņiem likts doties pāri robežai. 

"Tikko kā viņa iesēdās mašīnā un ieraudzīja savu pasi, tā uzreiz to paņēma, saplēsa mazos gabaliņos un izsvieda tos laukā pa logu," sacīja Rodņenkovs. "Pēc tam viņa atvēra logu, izkļuva pa to laukā no mašīnas un devās Baltkrievijas robežas virzienā."

Tur viņu atkal aizturēja Baltkrievijas varasiestādes.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu