Opozīcijas un koalīcijas sadarbībai Rīgas domē varētu veidot frakciju padomi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Opozīcijas un koalīcijas sadarbības veicināšanai Rīgas domē varētu tikt veidota frakciju padome, šodien pēc tikšanās ar jaunās koalīcijas Rīgas mēra amata kandidātu Mārtiņu Staķi (APP), teica Latvijas Krievu savienības (LKS) vēlēšanu saraksta līderis Miroslavs Mitrofanovs.

Viņš pauda atbalstu Staķa teiktajam, ka koalīcijai un opozīcijai ir jāsadarbojas.

Politiķis norādīja, ka pret ieceri atvēlēt Rīgas domes komiteju priekšsēdētāju vietnieku amatus viņš izturas ļoti rezervēti, jo tas nozīmējot, ka opozīcijai būs jāuzņemas atbildība par koalīcijas partneru pieņemtajiem lēmumiem.

Šodien tikšanās laikā vēl neesot bijusi runa par konkrētām komitejām, kuru vadītāju amatus koalīcija varētu piedāvāt opozīcijai.

Mitrofanovs uzsvēra, ka opozīcijai, pirms pirmās domes sēdes, kurā tiks balsots par Rīgas mēru, nepieciešams iepazīties ar koalīcijas izstrādāto rīcības programmu. Tas nepieciešams, lai opozīcija varētu pieņemt lēmumu par to, kā balsot par politisko pretinieku izvirzīto mēra amata kandidātu.

Jau ziņots, ka Staķis šodien tiekas ar opozīcijas pārstāvjiem, lai runātu par iespēju sadarboties jaunajā domes sasaukumā.

Staķis iepriekš atzina, ka Rīgas domes komiteju vadītāju vietnieku amati varētu tikt piedāvāti arī bijušās koalīcijas partijām "Saskaņai" un "Gods kalpot Rīgai", kā arī Latvijas krievu savienībai, iepriekš atzina Staķis.

Politiķis informēja, ka jaunās koalīcijas partneri ir devuši viņam mandātu runāt ar opozīciju. "Mēs gribam, lai jaunajā sasaukumā visi domes deputāti tiek iesaistīti darbā. Vietnieku amati tiks piedāvāti visām opozīcijas frakcijām," teica Staķis.

Par koalīcijas izveidošanu jaunievēlētajā Rīgas domē vienojās partiju apvienība "Attīstībai/Par!" un partija "Progresīvie" (APP), "Jaunā vienotība", Jaunā konservatīvā partija un Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu