Kārtīgi piedzerties un braukt - izvēle, kas šogad iegāzusi jau 1153 šoferus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīna naktī
Automašīna naktī Foto: Unsplash/Dima Pechurin

Šī gada pirmajos sešos mēnešos Latvijā par braukšanu alkohola reibumā aizturēti 1778 autovadītāji, no kuriem 1153 organismā konstatētas vairāk nekā 1,5 promiles alkohola, informēja Valsts policijā.

Piemēram, naktī uz pirmdienu policija, braucot uz izsaukumu, Rīgā, Ilūkstes ielā, ceļa malā pamanīja kādu automašīnas šoferi, kurš māja policistiem, tādējādi piesaistot uzmanību. Piebraucot tuvāk šim vīrietim, likumsargi pamanīja vēl vienu automašīnu, kura bija izbraukusi cauri ceļa norobežojošajai saliņai, aizķērusi ceļa zīmi un iebraukusi pretējā braukšanas joslā.

Policisti nekavējoties apstājās un noskaidroja, ka vīrietim, kurš pievērsa policistu uzmanību, bija paveicies, jo paspēja nobremzēt neilgu brīdi pirms otra automašīna iebrauca joslā, kurā viņš atradās.

Likumsargi, pieejot pie avarējušās automašīnas, pamanīja, ka pie tās stūres ir sēdies iereibis šoferis, kurš nespēja skaidri izstāstīt notikušo. Alkohola pārbaudē konstatēts, ka "Volkswagen" vadītājs atradās pie spēkrata stūres gandrīz trīs promiļu reibumā.

Autovadītājam nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību, jo tās atņemtas jau pagājušajā gadā, kad viņš arī bija sēdies pie spēkrata stūres reibumā. Par braukšanu alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām sākts kriminālprocess, bet par avārijas izraisīšanu - administratīvā pārkāpuma process. Tāpat vīrieša vadītajai automašīnai nebija iegādāta obligātā civiltiesiskā apdrošināšana.

Savukārt šodien, pateicoties vērīgam autobraucējam, izdevās novērst, iespējams, traģisku negadījumu.

No rīta policija saņēma informāciju, ka Biķernieku ielas apkārtnē kāds vīrietis vada automašīnu, iespējams, atrodoties reibumā. Aculiecinieki bija braukuši no aizmugures minētajai automašīnai, lai veiksmīgāk nodotu koordinātes policijai.

Likumsargi nekavējoties devās uz norādīto adresi, kur ieraudzīja "Nissan" markas automašīnas vadītāju, kurš tajā brīdī pārsēdās uz mašīnas aizmuguri un apgūlās krēslā. Vīrietim pārbaudē konstatētas trīs promiles alkohola.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākts administratīvā pārkāpuma process.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu