Pēc "PBK" ziņu dienesta slēgšanas rekordlielu auditoriju sasniedzis "RTR Planeta Baltija" (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Aleks Dorohovich/Unsplash

Aizvadītajā mēnesī televīzijas programmas "RTR Planeta Baltija" skatīšanās laika daļa Latvijā sasniedza 8,9% no kopējā TV skatīšanās laika, tādējādi kanālam sasniedzot rekordlielu auditoriju, liecina pētījumu aģentūras "Kantar TNS" dati.

"RTR Planeta Baltija" augustā bija trešais skatītākais TV kanāls Latvijā, tikai nedaudz atpaliekot no topa līderiem - LTV 1 un TV3, kurus skatīšanās laika daļa attiecīgi bija 9,7% un 9,6%.

Krievu valodā raidošais TV kanāls būtiski kāpinājis savu auditoriju pēc kanāla "PBK" Ziņu dienesta slēgšanas šī gada pavasarī.

Samazinoties "PBK" auditorijai, augusi "RTR Planeta Baltija" skatīšanās laika daļa, augustā sasniedzot vēsturiski augstāko rādītāju.

Līdz šim krievvalodīgo kanālu vidū līderis auditorijas ziņā bija "PBK", kura skatīšanās laika daļa ik pa laikam pārsniedza 9%. Jūlijā PBK bija trešais skatītākais kanāls ar 8% skatīšanās laika daļu, savukārt mēneša laikā tā sarukusi līdz 6,4%, sasniedzot vienu no zemākajiem rādītājiem mērījumu vēsturē.

2019.gadā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome Latvijas teritorijā uz trim mēnešiem aizliedza retranslēt kanālu "Rossija RTR". Līdzīgu lēmumu padome bija pieņēmusi arī 2016.gadā, toreiz gan retranslāciju liedzot uz sešiem mēnešiem. Minētie lēmumi bija saistīti ar pārkāpumiem programmas pārraidītajos raidījumos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu