Bugatti vadītājs pārvērtē auto spējas; tas ietriecas siena ķīpās

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: https://www.instagram.com/thesupercarsquad/

Supermašīnā vairāk nekā jebkurā citā automobilī nozīme ir bremzēm, jo, ja auto ir paātrinājies, tad tam būs arī jāapstājas. Un, jo lielāks, ātrums, jo garāks būs bremzēšanas ceļš un spēcīgākas bremzes vajadzīgas.

Un tomēr, lai arī Bugatti Veyron ir apgādāts ar augstas veiktspējas ātruma samazināšanas agregātiem, ar tiem nebija gana, kad Supercar Owners Circle Club biedru saietā Gštādē kāds ārkārtīgi reta Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse vadītājs uz lidlauka gleznainā Alpu ielejā ieskrējās tik ātri, ka pat vertikāli paceltā gaisa bremze, kas bremzē tikpat jaudīgi kā Volkswagen Polo, nespēja apturēt 2 tonnas smago superauto pirms skrejceļa beigām.

Laimīgā kārtā tās bija iezīmētas ar siena ķīpām, kurās pat pēc ekstrēmas bremzēšanas Bugatti ietriecās samērā lielā ātrumā. Siens pašķīda uz visām pusēm, tomēr auto vērā ņemamus bojājumus neguva. Pēc aculiecinieku teiktā, ekskluzīvajam auto nedaudz sabojāti vien priekšējie gaisa savācēji, kā dēļ, visticamāk, nāksies mainīt visu bamperu. Un tas varētu izmaksāt naudas summu, kas rakstāma ar pieciem cipariem. 

Negadījumā iesaistītais auto, par kura vadītāju un īpašnieku informācijas nav, ir Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. Grand Sport nozīmē, ka tā ir 1200 zirgspēku Veyron versija, savukārt Vitesse ir Bugatti rodsteru nosaukums. Tādējādi zili baltais auto, kurš kādai gotiņai atņēma pusdienas, ir planētas ātrākais rodsters, kura maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežot tikai pie 410 km/h. 

Video ievietots Instagram kontā The Supercar Squad.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu