Jānis Baumanis Biķerniekos startēs ar elektrisko rallijkrosa suprekāru

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis
Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis Foto: www.fiaworldrallycross.com

19. un 20. septembrī CSDD Biķernieku trasē norisināsies Neste World RX of Rīga un tā ietvaros debiju elektroautomašīnu čempionātā Projekt E piedzīvos latviešu autosportists Jānis Baumanis. Par to pavēstīja sportista pārstāvis Aldis Putniņš.

2020. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta sezonu Jānis Baumanis sākotnēji plānoja aizvadīt “KYB Team JC” sastāvā, taču Covid-19 pandēmijas seku rezultātā sponsoriem nācās veikt izmaiņas savos finansējumu plānos, kā rezultātā Zviedrijas un Somijas posmos Baumaņa vietu ieņēma 2016. gada pasaules rallijkrosa čempions Matiass Ekstroms.

Pēc spožiem panākumiem pirmajos posmos paredzams, ka zviedru sportists turpinās cīņu par titulu arī Rīgā notiekošajā dubultposmā nākamajā nedēļas nogalē.

Starts ar tradicionālo rallijkrosa supermašīnu Jānim Baumanim tādējādi ies secen, taču Latvijas autosporta faniem tā būs lieliska iespēja redzēt viņu pie elektriskā Ford Fiesta superkāra stūres.

Jānis Baumanis norāda, ka piedāvājums Rīgā braukt Projekt E ieskaitē ar 450 kilovatu elektromobili bijis ļoti negaidīts. Skaidrs, ka izaicinājums būs liels, jo līdz šim sportists braucis salīdzinoši nedaudz – pāris reizes Austrijā, kā arī pagājušogad Biķernieku trasē pēc pasaules čempionāta posma Rīgā.

Foto: www.fiaworldrallycross.com

"Pirmie iespaidi bija ļoti pozitīvi. Mašīna ir ļoti ātra, un braukšanas ziņā tā nedaudz atšķiras no ierastajām Supercar automašīnām. Tomēr jāsaprot, ka papildu svara dēļ šiem auto dinamika nav pielīdzināma Supercar mašīnām, bet tas jau ir tikai laika jautājums, līdz baterijas kļūs vieglākas. Ļoti gaidu nākamās nedēļas sestdienu, kad varēšu sēsties pie stūres un atkal izmēģināt šo automašīnu, atgriežoties trasē pēc ilgā pārtraukuma," - tā Jānis Baumanis. 

Projekt E čempionātā šosezon paredzēts aizvadīt četrus posmus. Sezonas atklāšanas posmā Zviedrijā uzvaras Laurus plūca amerikānis Kens Bloks. Neste World of Rīga laikā risināsies otrais posms, kam rudens beigās sekos Beļģijā un Vācijā.

Čempionātā tiek izmantotas STARD izstrādātās 450 kW jaudīgās pilnpiedziņas automašīnas ar trim motoriem.

Foto: www.fiaworldrallycross.com

Pirms Rīgas būs sacensības Igaunijā

Lai labāk sagatavotos sacensībām Biķeniekos, Jānis Baumanis ir piekritis startēt autokrosa sacensībās Igaunijā savas bijušās Reinsalu Team komandas sastāvā. Interesanti, ka iepriekš šīs komandas sastāvā startējuši arī tādi piloti kā Andreass Bakerūds un Marko Martins.

"Šajā nedēļā vienlaicīgi divi telefona zvani izjauca manu nu jau ierasto dienas režīmu," skaidroja Jānis Baumanis, kurš īsā laikā saņēmis divus neatvairāmus piedāvājumus. "Samērā nesen, tas laikam bija pirms WRX Zviedrijas posma, kad Reinsalu uzzināja, ka nebraukšu pasaules čempionātā Zviedrijā un Somijā, man piedāvāja atkal pievienoties Reinsalu komandai, ar kuru 2015.gadā izcīnījām Igaunijas čempiona titulu SuperCar klasē un norunājām, ka būtu interesanti palīdzēt testēt viņu jauno auto. Tagad tiku uzaicināts veikt testu sesiju un sestdien ar to pašu auto piedalīšos Igaunijas RX posmā, lai izmēģinātu spēku samērus ar citiem konkurentiem."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu