Hamiltons paziņo, ka īpaši domājot par planētu; fani viņu nosauc par klaunu (1)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Lewis Hamilton / Instagram

Viens no profesionāla autosportista, tai skaitā arī labi apmaksāta Formula 1 pilota, pienākumiem ir sponsoru vārda nešana pasaulē. Lūisa Hamiltona gadījumā tas citu zīmolu starpā ir Mercedes-Benz. 

Vienā no pēdējiem ierakstiem sociālajā tīklā Instagram seškārtējais Formula 1 pasaules čempions, kurš vislielākos panākumus guvis tieši ar Mercedes formulu, visai dziļdomīgi piesaka gaidāmo elektrisko limuzīnu EQS, kā arī izsakās, ka ir mainījis paradumus un vēlas dzīvot zaļi, saskaņā ar mūsu planētas vajadzībām, atstājot uz to tik mazu negatīvo iespaidu, cik vien iespējams.

Pārliecinātais veģetārietis, kura panākumi uzskatāmi pierāda, ka nav jāēd karbonāde, lai ar apskaužamu regularitāti kāptu uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, aicina mainīties arī savus sekotājus un fanus. Hamiltons saka, ka pēdējā laikā ceļo aizvien mazāk, atsakoties no nevajadzīgiem braucieniem, un ārpus sacīkšu trases brauc ar elektroauto, cik un kur vien iespējams. 2019.gada Frankfurtes auto šovā prezentētā konceptauto Vision EQS sērijveida versija, kam tuvākajā laikā jāizbrauc uz lielās skatuves, savukārt esot viņa topošais sapņu auto.

Foto: Lewis Hamilton / Instagram

Sportists norāda, ka visus savus spēkus planētas dziedēšanai labākas nākotnes vārdā varēs veltīt tikai pēc pēdējā lielā soļa speršanas. Tas ir - pēc aiziešanas no autosporta. Tam gan Hamiltons pagaidām nav gatavs un acīmredzot tas arī ir iemesls, kādēļ virkne autosportista sekotāju pie viņa ieraksta pievienojuši dzēlīgus komentārus.

Ne viens vien norāda, ka Hamiltona vārdi ir skaisti, tomēr sportistam vajadzētu darīt vairāk, lai vārdi saskanētu ar darbiem. Jo šobrīd viņš strādājot komandā, kuras mātes kompānija pārdod miljoniem ar benzīnu un dīzeļdegvielu darbināmu automobiļu, viens no komandas sponsoriem ir naftas kompānija Petronas, komanda savās ikdienas gaitās izmanto desmitiem kravas automobiļu, formula, lai cik mazs būtu tās dzinējs, tāpat patērē ļoti daudz degvielas, un viens no viņa regulārajiem pārvietošanās līdzekļiem ir privātā lidmašīna, kas itin nemaz nesader ar zaļo pozīciju. Tāpat kā eksotiskais autoparks ar tādiem braucamajiem kā, piemēram, McLaren P1, Ferrari LaFerrari un 599 Aperta, Pagani Zonda 760, Ford Shelby Mustang GT500 un daudziem citiem. Kāds lietotājs Hamiltonu šo nesakritību dēļ pat nodēvējis par klaunu.

Lai vai kā, nevar noliegt Lūisa Hamiltona kā autosportista vietu pasaulē. Ja nebūtu neveiksmes aizvadītajā nedēļas nogalē Monzas trasē, viņš jau nākamajās sacīkstēs uzvaru skaita ziņā varētu panākt pašreizējo rekordistu Mihaēlu Šūmaheru. Vācietis, kurš jau vairākus gadus dzīvo noslēgti no sabiedrības, savā karjerā izcīnīja uzvaru 91 Grand Prix.  

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu