Izsludināts konkurss uz "Rīgas satiksmes" trīs neatkarīgo padomes locekļu amatiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pilsētas pašvaldība izsludinājusi atklātu konkursu uz pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" trīs neatkarīgo padomes locekļu amata vietām, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Kandidātiem nepieciešamas valsts valodas zināšanas C1 līmenī un vēl vismaz vienas Eiropas Savienības oficiālās valodas zināšanas padomes locekļa uzdevumu profesionālai izpildei nepieciešamajā apjomā. Angļu valodas zināšanas tiks uzskatītas par priekšrocību.

Vajadzīga augstākā izglītība, kas nodrošina nepieciešamo zināšanu un kompetenču kopumu, lai profesionāli pildītu padomes locekļa uzdevumus.

Tāpat tiek sagaidīta izpratne par "Rīgas satiksmes" darbības jomu, kas nodrošina nepieciešamo iemaņu kopumu, lai profesionāli pildītu padomes locekļa uzdevumus konkrētajā amatā un kas atbilst vismaz vienam no diviem kritērijiem. Pirmais - vismaz triju gadu pieredze vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā, vēlams, biržā kotētā vai starptautiskā uzņēmumā. Otrais kritērijs - vismaz triju gadu pieredze tādas valsts vai pašvaldības iestādes vadītāja vai vadītāja vietnieka amatā, kas atbildīga par nozares politikas veidošanu vai īstenošanu "Rīgas satiksmes" pamatdarbības jomā.

Nepieciešama arī nevainojama reputācija, kā arī izvirzītas vēl citas prasības.

Konkursā paredzēts izraudzīties pretendentus trīs amatu profiliem. Pirmais ir padomes loceklis ar kompetenci kapitālsabiedrības darbības jomā, kuram ir izpratne un pēdējo 15 gadu laikā vēlama vismaz triju gadu darba pieredze pasažieru pārvadājumu jomā, pēdējo 15 gadu laikā vismaz triju gadu darba pieredze uzņēmumu un komandas vadībā, iesaistīto pušu vadībā.

Otrais ir padomes loceklis ar kompetenci finanšu jautājumu un audita jomā, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas jomā, kuram pēdējo 15 gadu laikā ir vismaz triju gadu darba pieredze finanšu vadības jautājumos, investīciju piesaistē, risku pārvaldībā, iekšējās kontroles sistēmas un iekšējā audita jautājumos.

Savukārt trešais ir padomes loceklis ar kompetenci stratēģiju izstrādes un ieviešanas jomā, korporatīvas pārvaldības un pārmaiņu vadības jomā, kuram pēdējo 15 gadu laikā ir vismaz triju gadu darba pieredze biznesa stratēģiju izstrādē vai ieviešanā, pieredze nozīmīgu pārmaiņu vadībā, pierādāma pieredze korporatīvās pārvaldības jautājumos.

Pieteikties konkursā var līdz 28.septembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu