Baidens sola saglabāt ASV karaspēka klātbūtni Irākā un Afganistānā

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidenta kandidāts no Demokrātu partijas Džo Baidens ceturtdien pavēstīja, ka savas ievēlēšanas gadījumā saglabās nelielu ASV karaspēka klātbūtni Irākā un Afganistānā, kā arī neplāno ievērojami samazināt ASV aizsardzības budžetu. 

Baidens intervijā ASV armijas laikrakstam "Stars and Stripes" sacīja, ka atbalsta amerikāņu skaita samazināšanu Tuvajos Austrumos, "bet te ir problēma - mums vēl arvien jāuztraucas par terorismu un ["Islāma valsti"]".

"Es domāju, ka mums ir vajadzīga īpašo operāciju spēja, lai koordinētos ar mūsu sabiedrotajiem," sacīja Baidens, piebilstot, ka maksimālais amerikāņu karavīru skaits šajās valstīs būtu no 1500 līdz 2000.

ASV prezidents Donalds Tramps ir kritizējis "nebeidzamos" ASV karus un padarījis ASV militārās klātbūtnes ārvalstīs samazināšanu par vienu no galvenajiem vēlēšanu kampaņas jautājumiem.

ASV Centrālā pavēlniecība šonedēļ paziņoja, ka amerikāņu karavīru skaits Irākā šomēnes tiks samazināts no 5200 līdz 3000.

Tramps ir sacījis, ka viņš līdz vēlēšanu dienai novembrī samazinās ASV karavīru skaitu Afganistānā no 8000 līdz 4000-5000.

Baidens arī sacīja, ka neplāno samazināt ASV aizsardzības budžetu, jo ASV armijai vēl jārēķinās ar tādiem potenciāliem draudiem kā Krievija un Ķīna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu