Putins atvainojies Serbijas prezidentam par Zaharovas "Facebook" ierakstu (13)

TVNET/LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs paziņojis, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins un ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs viņam atvainojušies par divdomīgu "Facebook" ierakstu, ko veikusi Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova.

Если Вас позвали в БД, а стул поставили так, будто Вы на допросе, садитесь как на фото #2. Кем бы Вы ни были. Просто...

Posted by Maria Zakharova on Saturday, September 5, 2020

Zaharova tajā ieteica Vučičam atkārtot aktrises Šāronas Stounas pikanto nopratināšanas ainu filmā "Basic Instinct" ("Pamatinstinkts").

"Ja jūs izsauc uz BN (Balto namu), bet krēslu noliek tā, it kā jūs būtu pratināšanā, sēdieties kā fotogrāfijā numur divi," līdzās attēliem ierakstīja Zaharova.

"Prezidents Putins man nekad ne par ko nav atvainojies, arī Sergejs Lavrovs nav. Bet šī iemesla dēļ viņi to izdarīja abi.

Turklāt es par to pat neatgādināju un kā pieklājīgs cilvēks nekad to neminētu. Uzskatu, ka mums ir labas attiecības, un man tas ir nebūtisks un nesvarīgs incidents," skaidroja Vučičs.

Krievijas tīmekļa izdevums "Podjom" vēsta, ka Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs informāciju par Putina atvainošanos Vučičam apstiprinājis.

Saistībā ar Zaharovas ierakstu uz Serbijas Ārlietu ministriju tika izsaukts Krievijas vēstnieks, bet Vučičs ierakstu nodēvēja par vulgāru un primitīvu.

Zaharova atvainojās, taisnojoties, ka tas aplami iztulkots.

"Vienīgais, kas tur bija - nepatika pret augstprātīgu izturēšanos no "īpašo" puses," skaidroja ministrijas preses sekretāre.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu