Jauno sezonu atklāj televīzijas raidījums "TE!"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
“TE! Bija”
“TE! Bija” Foto: publicitātes

Piektdien, 11. septembrī, plkst. 21:05, LTV1 jauno sezonu atklās Latvijas raidījums "TE!" Atdzimušais "TE!" rudens sezonā pētīs astoņas atšķirīgas un visos laikos svarīgas tēmas par Latviju un meklēs atbildi uz vienu galveno jautājumu: kur īsti Latvija dzīvo vairāk – pagātnē, tagadnē vai nākotnē. Pirmajā sezonas raidījumā no trijiem skata punktiem – “TE! Bija”, “TE! Ir”, “TE! Būs” – "TE!" komanda šķetinās vēstures tēmu.

Sākot jau ar pirmo sēriju, katru raidījumu un tā galveno tēmu ievadīs Gustavs Terzens, un viņa pārraudzībā būs visu stāstu savīšana vienotā plūsmā, nepalaižot garām smalkākos piedzīvojuma pavedienus.

Gustavs Terzens
Gustavs Terzens Foto: publicitātes

“TE! Bija” Dace Salnāja kopā ar vēsturnieci Vitu Zelči tūrēs Raiņa kapos un noskaidros, ko tur sastaptās zīmes stāsta par cilvēku, varas un laikmeta attiecībām. Savukārt Marta Selecka ceļos cauri 90’to gadu Baltezeram ar bandītstāstiem un šaudīsies augstākās slepenības karabāzē Kadagā, lai noskaidrotu, vai spējam pagātnes mantojumu pārvērst lietderīgā šodienā.

“TE! Ir” Pauls Timrots kopā ar lietpratējiem fiksēs vēsturi ar mūsdienu tehnoloģijām – viņi pētīs audio failu “pirkstu nospiedumu” funkciju un portāla Timenote laika liecību veidošanu. Citos jaunās sezonas raidījumos tagadnes stāstus pamīšus stāstīs arī Māris Olte. 

“TE! Būs” Māra Sleja kopā ar arhitektiem un pilsētplānotāju noskaidros, kā arhitektūra ar mums runā un runās cauri laikiem, lai saprastu, kāpēc pirms spridzināšanas tomēr vajadzētu padomāt. Savukārt "TE!" komandas jaunākais bērns Rihards Sniegs kopā ar šodienas nākotnes cilvēkiem izteiks savu viedokli par iespējām un nepieciešamību ēkas saglabāt vai pielāgot nākotnei.

Jaunais "TE!" rudens sezonā pētīs arī kaimiņu sadzīvošanu, paaudzes un laika ātrumu, dzīves vidi, izglītošanos, personīgo un valstisko, materiālo un futūristisko un sociālo līdzatbildību. "TE!" turpinās arī iemīļoto tradīciju – grābeklīša slēpšanu un meklēšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu