Video: Aldis Kalniņš par tēva lomu ģimenē

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

Tēva iesaiste bērnu audzināšanā ir tikpat nozīmīga kā mammas - tēvišķā mīlestība ļauj bērniem izaugt par nobriedušām personībām un attīstīt izjūtu par savu vietu pasaulē.

"Bērni, kuru aprūpē tēvi iesaistās vairāk, bērni ir ​pašpārliecinātāki, emocionāli stabilāki​, lai izpētītu apkārtni. Pieaugot bērniem ir labākas saskarsmes spējas ar vienaudžiem. Bērniem, kuriem ir labas attiecības ar viņu tēviem, ir ​mazāk iespējama depresija, destruktīva uzvedība un mazāka iespējamība, ka bērns melos. Toties lielāka iespējamība, ka bērnam būs ​atbilstoša sociāla uzvedība​. Aktīvs un aprūpējošs tēvs ir saistīts ar labākām ​bērnu verbālām prasmēm, intelektuālo darbību, kā arī akadēmiskajiem sasniegumiem​ pusaudžu vidū.

Lai vērstu sabiedrības uzmanību uz tēva nozīmīgo pienesumu bērnu audzināšanā, mazinātu sabiedrībā eksistējošos aizspriedumus un priekšstatus par sieviešu un vīriešu atbildības jomām, stiprinātu tēvu lomu ģimenē un sabiedrībā, kā arī mazinātu stereotipus par šķirtajiem un vientuļajiem tēviem, Labklājības ministrija uzsāk informatīvu kampaņu #tētisvar.

Labklājības ministrijas kampaņas #tētisvar pamatā ir iedvesmojoši video stāsti. Tajos trīs tēti – Lauris Bokišs, biedrības “Tēvi” nodarbību vadītājs un organizators, Aldis Kalniņš, zinātnes centra “Zili brīnumi” izveidotājs, un video operators Krists Spruksts – dalās pieredzē bērnu audzināšanā, skaidrojot, kādēļ tēva iesaiste un klātbūtne bērnu aprūpē ir būtiska arī tad, ja ģimene ir šķirta.

Aicinām noskatīties Alda stāstu un ikvienu tēti dalies pieredzē sociālajos tīklos par savu iesaisti bērna aprūpē un audzināšanā, izmantojot mirkļbirku #tētisvar!”

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu