Video: Tā nav pārošanās, bet gan kautiņš starp diviem pitoniem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pitons
Pitons Foto: Pixabay

Austrālijā nofilmēta episka cīņa starp diviem pitonu tēviņiem, kas cenšas pievērst mātītes uzmanību.

Čūsku eksperts Tonijs skaidro, ka šādas cīņas, kad čūskas apvijas viena ap otru, bieži tiek uzskatītas par pārošanos, tomēr tā nav. Šeit norisinās barga cīņa starp tēviņiem par mātītes uzmanību, vēsta "Newsweek".

“Viņas tur izstiepjas garas un cenšas viena otru nogāzt zemē, reizē cenšoties izskatīties lielas un stipras. Kad kāda no čūskām ir zemē, tā ceļas augšā un it kā saka: “Labi, tu uzvarēji, tu esi stiprāks”,” skaidroja Tonijs.

Abi pitoni katrs ir vairāk nekā divus metrus gari un piecus vai sešus kilogramus smagi. Tonijs saka, ka cilvēki bieži vien šādas cīņas pārprot un uztver kā pārošanos.

“Pārošanās notiek tad, kad čūskas savijas kopā un tēviņš berzējas pret mātīti,” stāstīja Tonijs.

Čūsku pārošanās sezona parasti sākas septembrī, kad Austrālijā iestājas pavasaris, tomēr siltās ziemas dēļ Austrālijā čūsku cīņas par mātītes uzmanību novērotas jau mēnesi agrāk. Arī pandēmijas dēļ Austrālijā čūskas sākušas biežāk paviesoties cilvēku mājokļu tuvumā.

“Ja tu redzi čūsku, neej tai klāt. Ja tā tev tomēr iekož, apsien koduma vietu un taisnā ceļā dodies uz slimnīcu. Bez medikamentiem tu, visticamāk, nomirsi,” piebilda Tonijs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu