Skaties tiešraidē LNSO koncertu "Čaikovskis, Grīgs un Rahmaņinovs"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Čaikovskis, Grīgs un Rahmaņinovs"
"Čaikovskis, Grīgs un Rahmaņinovs" Foto: LMT Straume publicitātes foto

TVNET sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju" aicina piektdien, 11. septembrī, no plkst. 19.00 tiešraidē vērot Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncertu "Čaikovskis, Grīgs un Rahmaņinovs".  

Koncerta solists ir pianists Vestards Šimkus, diriģents – Ainārs Rubiķis, tā programmā Pētera Čaikovska "Negaiss", Edvarda Grīga klavierkoncerts un Sergeja Rahmaņinova Otrā simfonija.

Kaut radīta svētlaimīgi mierīgā gaisotnē, kā to atceras pats komponists, Čaikovska mūzika ataino šekspīrisku kaislību vētru, kas krievu romantiķim bija īpaši tuva. Tāpat viņš sajūsmināti izteicies par norvēģu kolēģi Grīgu, kura klavierkoncertā apvienojas grandiozs plašums, cildenums, melodiskums, vienkāršība un pāri plūstoša enerģija. Bet Rahmaņinovs, atkal atgriežoties pie simfonijas žanra, radījis absolūta skaistuma paraugu uz 20. gadsimta traģiskās robežas.

Tik bagātīgu simfoniskā romantisma devu sagatavojis Rubiķis, kurš jau iejuties Berlīnes Komiskās operas muzikālā vadītāja ādā, tomēr atradis laiku dāvāt muzikālu piedzīvojumu arī Latvijas klausītājiem. 

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu