ASV nosaka sankcijas Baidena nomelnošanas centienos iejauktam Krievijas aģentam (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV Finanšu ministrija ceturtdien noteikusi sankcijas Ukrainas politiķim un Krievijas izlūkdienesta aģentam Andrijam Derkačam, kas sadarbojies ar ASV prezidenta Donalda Trampa advokātu Rūdolfu Džuljāni centienos nomelnot bijušo viceprezidentu Džo Baidenu.

Derkačs "vairāk nekā desmit gadus bijis aktīvs Krievijas aģents", teikts ministrijas paziņojumā.

Derkačs uztur "ciešus kontaktus" ar Krievijas izlūkdienestu, un viņš ir bijis iejaukts "centienos apdraudēt gaidāmās 2020.gada ASV prezidenta vēlēšanas".

"Šis solis ir skaidrs signāls Maskavai un tās sabiedrotajiem, ka šāda veida aktivitātes netiks pieciestas", norādīja ministrija.

Derkača saites ar Ukrainas un Krievijas izlūkdienestiem ir labi zināmas.

Derkačs ceturtdien sociālajā tīklā "Facebook" norādīja, ka sankcijas ir Baidena un viņa sabiedroto atriebība.

"Nākamās nedēļas sākumā es piedalīšos preses konferencē ar jauniem, šokējošiem faktiem" par ASV Demokrātu partijas korupciju, viņš solīja.

Augustā ASV izlūkdienesta priekšnieka birojs nāca klajā ar brīdinājumu par Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās, konkrēti norādot uz Derkaču.

ASV Finanšu ministrija sankciju melnajā sarakstā iekļāvusi arī trīs Krievijas pilsoņus, kas ir saistīti ar Sanktpēterburgā bāzēto troļļu fabriku "Interneta pētījumu aģentūra" (IPA) -, kas kopš 2016.gada iejaukusies ASV un citu valstu vēlēšanās.

Artjoms Ļifšics, Antons Andrejevs un Darja Aslanova ir šīs aģentūras līdzstrādnieki, kas darbojušies ar troļļu fabrikas kriptovalūtas kontiem, norādīja ministrija.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu