Vatikāna galvenais diplomāts nosūtīts misijā uz Baltkrieviju (13)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Arhibīskaps Pols Galahers
Arhibīskaps Pols Galahers Foto: Reuters/ScanPix

Vatikāna galvenais diplomāts arhibīskaps Pols Galahers ir nosūtīts misijā uz Baltkrieviju, lai paustu Romas pāvesta Franciska "uzmanību un tuvību" šai valstij un vietējai Romas katoļu baznīcai, piektdien pavēstīja Vatikāns.

Galahers no 2014.gada ir sekretārs attiecībām ar valstīm Vatikāna Valsts sekretariātā. Baltkrievijas ziņu aģentūra "Belta" ziņoja, ka viņa vizīte ilgs līdz otrdienai. Galahers jau ir ticies ar Baltkrievijas ārlietu ministru Vladimiru Makeju. 

Tiek uzskatīts, ka Galahers ir pirmais Rietumvalstu diplomāts, kas apmeklējis Baltkrieviju pēc 9.augustā rīkotajām prezidenta vēlēšanām, kurām sekoja plaši protesti un represijas pret tiem. 

Jau ziņots, ka Baltkrievijas robežsargi 31.augustā liedza iebraukt valstī Baltkrievijas katoļu baznīcas vadītājam, Minskas un Mogiļevas arhibīskapam metropolītam Tadeušam Kondrusevičam, kas iepriekšējā nedēļā bija piedalījies dievkalpojumos Polijā.

Kondrusevičs pirms tam bija izplatījis publisku paziņojumu, kurā kā rupju sirdsapziņas brīvības un ticīgo tiesību pārkāpumu nosodīja Baltkrievijas OMON rīcību 26.augustā, kad omonieši uz laiku bloķēja Minskas Sarkanās baznīcas durvis, neizlaižot no dievnama daļu tur patvērušos protestētāju un draudzes locekļu. Viņš atgādināja, ka saskaņā ar Baltkrievijas konstitūciju cilvēkiem ir tiesības lūgties, netraucēti ieejot dievnamā un atstājot to, un uzsvēra, ka šāda spēka struktūru rīcība nepalīdz mazināt spriedzi un atjaunot mieru un saskaņu sabiedrībā.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu