Dānijas kravas kuģa izglābti migranti pārcelti uz glābēju organizācijas kuģi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

27 migranti, kuri 38 dienas bija spiesti pavadīt uz Dānijas kravas kuģa, kas viņus bija izglābis Vidusjūrā, tagad ir pārcelti uz migrantu glābēju organizācijas kuģi, piektdien paziņoja kravas kuģa īpašnieks.

"Viņi tika pācelti uz kuģi "Mare Jonio", kura operators ir nevalstiskā organizācija "Mediterranea"," paziņoja jūras pārvadājumu uzņēmums "Maersk Tankers". 

"Mēs aizvien vairāk bijām nobažījušies par izglābto personu fizisko un psihisko veselību pēc viņu ieilgušās uzturēšanās uz kuģa," piebilda "Maersk Tankers".

"Mediterranea" ir pavēstījusi, ka veiks migrantu veselības novērtējumu, izmantojot uz sava kuģa esošo mediķu komandu.

Trīs no izglābtajiem svētdien ielēca jūrā no kravas kuģa, bet apkalpe viņus izglāba.

Dānijā reģistrētais kravas kuģis "Maersk Etienne" 4.augustā atbildēja uz Maltas varas iestāžu lūgumiem izglābt 27 migrantu grupu, kurā bija grūtniece un bērns, bet kuģim pēc tam tika liegta iebraukšana ostās.

Maltas premjerministrs Roberts Abela svētdien paziņoja, ka šie migranti nav Maltas atbildības joma, jo viņus uzņēmušais kravas kuģis brauc ar Dānijas karogu. 

Pārcelšana uz nevalstiskās organizācijas kuģi vēl nenozīmē, ka izglābtajiem migrantiem drīz būs iespējams sasniegt sauszemi. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu