Vācu kravas auto ražotājs MAN atbrīvos katru ceturto darbinieku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Šā gada pavasarī pandēmijas ietekmē kompānijas zaudējumi sasniedza 387 miljonus eiro, kamēr iepriekšējo gadu tā noslēdza ar vienu miljardu peļņu. Reorganizācijas ietvaros visā pasaulē plānots atbrīvot 9,5 tūkstošus uzņēmumā strādājošo, ziņo Financial Times.

Minhenē bāzētā uzņēmuma vadība ziņo, ka lejup ejošas tendences Eiropā bija vērojamas jau pirms pandēmijas. Pieprasījuma kritumu noteica tirdzniecības strīdi, ekonomikas lejupslīde, kā arī ekspeditori, kuri nenoteiktās situācijas dēļ sākotnēji nevēlējās iegādāties kravas automašīnas. Jau pirms vairākiem mēnešiem bija skaidrs, ka MAN nāksies darboties taupības režīmā; tika lēsts, ka ir apdraudētas apmēram 6000 darbavietas.

Kompānijas akciju cenas kopš gada sākuma kritušās par 30%.

Visā pasaulē Volkwagen grupas uzņēmumā MAN ir nodarbināti 36 000 cilvēku, no kuriem 20 000 – Vācijā. Štatu samazināšana visvairāk varētu skart kompānijas galvenās ražotnes Vācijā un Austrijā.

Uzņēmums lēš, ka ilgākā perspektīvā daļu no ražotnēm vajadzētu pārcelt uz valstīm, kur darba spēka izmaksas ir mazākas nekā Centrāleiropā, lai arī turpmākajos trijos gados izmaksas varētu samazināt par 1,8 miljardiem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu