Rīgas dome aicina pieteikties jauno uzņēmēju apmācību programmai Kembridžā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Līdz 13.oktobrim jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem ir iespēja pieteikties Rīgas domes finansētajai jauno uzņēmēju apmācību programmai Kembridžā, Lielbritānijā, informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Inese Pabērza.

Viņa klāstīja, ka programmā tiek gaidīti jaunie un topošie uzņēmēji, jaunieši, tehnoloģiju un citu jomu speciālisti ar vēlēšanos attīstīt idejas biznesā.

Programma ir veidota divās daļās. Pēc Pabērzas paustā, pirmā daļa norisināsies Rīgā no 17.oktobra līdz 28.novembrim, kur četru nodarbību laikā jaunie uzņēmēji gūs praktiskas zināšanas un iemaņas, lai efektīvi spētu īstenot savu ieceri. Rīgas daļas noslēgumā dalībnieki savas biznesa idejas prezentēs žūrijai pasākumā "Lāča miga", un 25 visaugstāk novērtētie dalībnieki saņems iespēju piedalīties programmas otrajā daļā - Kembridžā.

Brauciens uz Lielbritāniju norisināsies 2021.gada janvāra beigās, tā dalībniekiem tiks līdzfinansētas ceļa, kā arī naktsmītnes izmaksas Kembridžā.

Programmas absolvents, līdzdibinātājs uzņēmumā "WeedBot", kas attīsta nezāļu likvidēšanas robotu lauksaimniecībai, Jānis Jaško aicina pieteikties programmā visus, kuriem ir biznesa ideja, bet vēl nav skaidrs, vai tas varētu vai nevarētu "aiziet".

Pabērza akcentēja, ka programmas nolūks ir iedrošināt pievērsties uzņēmējdarbībai ar starptautisku vērienu, veidot izpratni par ilgtspējīgas uzņēmējdarbības kultūru un paaugstināt jauno uzņēmēju konkurētspēju. Piesakoties programmai individuāli vai ar komandu, dalībniekiem tiek dota iespēja attīstīt savu biznesa ideju pieredzējušu mentoru un lektoru sabiedrībā.

Programmai var pieteikties gan jauni cilvēki, gan cilvēki ar pieredzi kādā specialitātē, bet bez līdzšinējas pieredzes uzņēmējdarbībā. Programmas uzdevums ir sniegt dalībniekiem zināšanas, pieredzi un kontaktus uzņēmējdarbības veidošanai.

Programmu jau sesto gadu īsteno biedrība "Connect Latvija" sadarbībā ar uzņēmējdarbības vēstnieku, profesoru Alanu Barelu un Englija Raskina universitāti Kembridžā. Līdz šim programmu absolvējuši 109 dalībnieki un vismaz 10 no viņiem pēc programmas norises ir izveidojuši savus uzņēmumus, pauda Pabērza.

Savukārt daudzi citi absolventi esot izveidojuši saviem esošajiem uzņēmumiem jaunu stratēģiju vai būtiski mainījuši karjeru.

Programmas galvenais partneris ir Rīgas dome, turpretī mācībspēkus un mentorus programmā iesaista sadarbības augstskolas - Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, "Stockholm School of Economics in Riga" un Ventspils Augstskola.

Pieteikumus dalībai šai programmā pieņems līdz 13.oktobrim vai līdz programmā tiks uzņemti 50 dalībnieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu