Ņenaševa: pārmaiņas Rīgas domē ir neizbēgamas (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Progresīvie" kongress, kurā paredzēts izvērtēt Rīgas domes vēlēšanu kampaņu un sasniegtos rezultātus.
Partijas "Progresīvie" kongress, kurā paredzēts izvērtēt Rīgas domes vēlēšanu kampaņu un sasniegtos rezultātus. Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai gan koalīcijas veidošanas saruna esot grūtas, pārmaiņas Rīgas domē ir neizbēgamas, šodien, atklājot partijas "Progresīvie" kongresu, teica Rīgas domē ievēlētā partijas līdzpriekšsēdētāja Antoņina Ņenaševa.

Viņa atzina, ka intensīvās sarunās par Rīgas domes koalīcijas izveidi aizvadīts daudz laika, sarunas neesot vieglas. "Turklāt brīžiem šķiet, ka daži pieredzējuši kolēģi mēģina mūs apspēlēt vai nodot mums savus aizspriedumus un vecos trikus. Mēs tos, protams, redzam un nepieļausim. Svarīgākais - mēs tos neatkārtosim," teica Ņenaševa, uzsverot, ka Rīgas domē tiks ieviesta jauna darba kultūra un pārmaiņas esot neizbēgamas.

Rīgā tiks ieviesta atklāta, godīga un iekļaujoša politika, solīja Ņenaševa, uzsverot, ka progresīvie nebaidās atklāti paust savas domas un nostāju, tas ir drosmīgi un godīgi pret sabiedrību.

Viņa vairākkārt pateicās partijas biedriem, par to, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās partijai izdevies sasniegt tik augstu rezultātu.

"Progresīvo" Smiltenes nodaļas pārstāvis Ervins Labanovskis kongresā uzsvēra, ka "Progresīvajiem" ir vēsturiska loma piedāvāt sevi kā platformu arī aktīvajiem novadu cilvēkiem, kuriem nav saikņu ar "vecajiem klaniem" novados.

Kā galvenie principi piedāvājuma izstrādāšanai novadu pašvaldību vēlēšanām tiek piedāvāta atvērta, inovatīva un godīga pārvaldība, atbildīga izturēšanās pret nodokļu maksātāju naudu un korupcijas izskaušana.

Partijas biedri tiek aicināti iedzīvotājus iesaistīt novada aktivitātēs ne tikai vēlēšanu periodā, bet visu laiku arī starp vēlēšanām, veicinot sarunas un noskaidrojot iedzīvotāju viedokļus.

Kā būtisks piedāvājuma punkts tiek minēta iekļaujoša sabiedrība, ikvienam pieejami pakalpojumi un iespējas socializēties un atrasties sabiedrībā.

Labanovskis uzsvēra, ka ne tikai Rīga var būt klimatneitrāla. Tādi var būt arī novadi. Pašvaldības var būt piemērs tam, ka var ēst ekoloģiski bērnudārzos un skolā, pašvaldības var būt piemērs tam, ka ēkas var celt energoefektīvi un dabu saudzējoši. Lauki un meži var kalpot gan iedzīvotāju labklājības veicināšanai, gan arī daba daudzveidības saglabāšanai, teica Labanovskis, aicinot sākt darbu pie progresīvu novadu veidošanas.

Šodien partijas kongress apstiprināja "Progresīvas pašvaldības vīziju 2021", kas tika pasniegtas kā pamata vadlīnijas darbam novados.

Vīzijā, piemēram, ir noteikti progresīvas pašvaldības principi - pārvalde, kurai iedzīvotāji uzticas un kura spēj strādāt efektīvi un caurspīdīgi, dabas vērtību saglabāšana iedzīvotāju labklājībai un veselībai, vienlaikus mazinot piesārņojumu un veicinot videi draudzīgu un veselīgu dzīvesveidu, sociālie pakalpojumi, kas mazina sociālo nevienlīdzību u.c.

"Progresīvo" kongresā kā viesis šodien piedalījās arī Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (APP), kurš solīja nepakļauties politiskajām intrigām un nepieļaut "Attīstībai/Par!" un "Progresīvo" (APP) apvienības šķelšanu.

Jau ziņots, ka šodien partijas "Progresīvie" gadskārtējā kongresā paredzēts izvērtēt Rīgas domes vēlēšanu kampaņu un sasniegtos rezultātus. Kongresa darba kārtībā paredzētas "atvērtās debates" par Rīgas nākotni un paveicamajiem darbiem, partijas "Progresīvie" pieteikumu 2021.gada pašvaldību vēlēšanām un iepazīstināšana ar rezolūciju "Zaļā pāreja rītdienai".

Kā ziņots, Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās augusta beigās uzvarēja partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un "Progresīvo" apvienotais saraksts, iegūstot 18 no 60 mandātiem. Puse vietu frakcijā ir tieši "Progresīvajiem".

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu