Staķis sola nepieļaut politiskā spēka šķelšanu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Progresīvie" kongress, kurā paredzēts izvērtēt Rīgas domes vēlēšanu kampaņu un sasniegtos rezultātus.
Partijas "Progresīvie" kongress, kurā paredzēts izvērtēt Rīgas domes vēlēšanu kampaņu un sasniegtos rezultātus. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien partijas "Progresīvie" kongresā Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (APP) solīja nepakļauties politiskajām intrigām un nepieļaut "Attīstībai/Par!" un "Progresīvo" (APP) apvienības šķelšanu.

Viņš uzsvēra, ka "Attīstībai/Par!" un "Progresīvo" (APP) kopīgais saraksts ir vadošais spēks Rīgas domē un to panākt izdevies pateicoties lēmuma, ka līdzīgi domājošajiem vajag apvienoties, kamēr citi neesot tikuši tālāk par runāšanu. "Kopīgās idejas un kopīgs darbs ir mūsu lielākais spēks, to ļoti saprot labi arī mūsu konkurenti. Tagad ir redzami mēģinājumi pārbaudīt, cik stipri mēs esam savos solījumos strādāt vienotā komandā," teica Staķis.

"Mūsu nelabvēļi, tēlaini runājot, šobrīd lej uz mums ūdeni un skatās vai šis ūdens kaut kur iztecēs cauri. Ūdens vienmēr atrod pašu mazāko spraudziņu, allaž atrod vieglāko ceļu kā tikt cauri. Un, ja viņi redzēs kaut vienu pilīti, kas izies cauri, viņi turpmāk lies ūdeni tieši tajā vietā," teica politiķis, norādot, ka tieši uz šķelšanos cer politiskā spēka konkurenti un to APP nepieļaušot.

Viņš norādīja, ka Rīgas domes koalīcijas sarunas bija grūtas. Taču APP esot izdevies pierādīt, ka "vecie niķi un triki vairs neiet cauri", lai cik nepieredzējusi izskatītos APP. "Varbūt daži nākamie kolēģi ir politisko intrigu čempioni, bet viņu iemaņas uz mums nestrādā, jo mēs šo spēli nespēlējam," piebilda Staķis.

Viņš uzsvēra, ka APP "runā skaidru valodu un prasa skaidras atbildes". "Mēs paliksim visstiprākais pārmaiņu spēks Rīgas domē, gan nākamajos gados, gan šobrīd," teica Staķis, runas noslēgumā pateicoties par atbalstu.

Kā ziņots, Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās augusta beigās uzvarēja partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un "Progresīvo" apvienotais saraksts, iegūstot 18 no 60 mandātiem. Puse vietu frakcijā ir tieši "Progresīvajiem".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu