Hamiltons izcīnījis jau 95."pole position"

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons sestdien bija ātrākais Mudžello trasē Itālijā F-1 čempionāta Toskānas lielās balvas izcīņas kvalifikācijā, apsteidzot komandasbiedru Somijas braucēju Valteri Botasu.

Hamiltons nodrošināja savu 95."pole position" karjerā un septīto - sezonā.

Seškārtējais pasaules čempions 5,455 kilometrus garo Mudžello trases apli veica minūtē un 15,144 sekundēs. Otrais bija komandasbiedrs Botass, kurš no Hamiltona atpalika par 0,059 sekundēm.

Aiz abām "Mercedes" automašīnām Makss Verstapens ieņēma trešo pozīciju

ar 0,365 sekunžu atpalicību, kamēr viņa pārstāvētās "Red Bull" komandas otrs braucējs Aleksandrs Albons palika ceturtais (+0,810).

Pirms "Ferrari" 1000.F-1 "Grand Prix" posma Šarls Leklērs pakāpās no septītās vietas pēc trešās treniņu sesijas uz piekto (+1,126), apsteidzot abus "Racing Point" komandas braucējus - Serhio Peresu un Lenss Strolu.

Otrs jubilāru braucējs četrkārtējais pasaules čempions no Vācijas Sebastjans Fetels netika līdz trešajai kvalifikācijas sesijai un ieņēma tikai 14.vietu.

Trešajā treniņu sesijā sestdien ātrākais bija Botass, kurš apsteidza Verstapenu (par 17 sekundes tūkstošdaļām), Hamiltonu (+0,083) un Strolu (+0,582).

Piektdien abās pirmajās treniņu sesijās ātrākais bija Botass, otrajā no tām apsteidzot Hamiltonu un Verstapenu.

Šī ir pirmā reize, kad Mudžello trasē noris F-1 līmeņa sacensības. Iepriekš "Ferrari" komandai piederošajā trasē notika jauniešu līmeņa moto un autosporta sacensības, kā zemāka līmeņa motosacīkstes.

Jau pirms pirmajiem braucieniem Mudžello trasē sportisti atklāja, ka sagaida grūtas sacensības, jo teju neviens trases līkums nav tik sarežģīts, lai tajā brauktu ar zemāku pārnesumu par ceturto.

Svētdien gaidāma Lielās balvas izcīņa.

Pēc astoņiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 164 punktiem ir Hamiltons, kuram ar 117 punktiem seko Botass, bet 110 punktus iekrājis Verstapens.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 17 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu