Svētdien Latvijā vējains un daļēji saulains laiks; naktī nebija vēsāks par +11 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pasākums "Ar suni kopā jautrāk", kura mērķis ir iepazīstināt un demonstrēt sporta aktivitātes, ar kurām var nodarboties suņu saimnieki kopā ar saviem mājdzīvniekiem.
Pasākums "Ar suni kopā jautrāk", kura mērķis ir iepazīstināt un demonstrēt sporta aktivitātes, ar kurām var nodarboties suņu saimnieki kopā ar saviem mājdzīvniekiem. Foto: Evija Trifanova/LETA

 Svētdien visā Latvijā būs vējains laiks - rietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 12-17 metrus sekundē, prognozē sinoptiķi.

Mākoņu kļūs mazāk, gaidāma visai saulaina diena. Vakarā no valsts rietumiem mākoņu daudzums atkal palielināsies. Vietām īslaicīgi līs.

Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +15..+19 grādiem.

Rīgā saule mīsies ar mākoņiem, nokrišņi maz iespējami. Rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē un maksimālā gaisa temperatūra būs +18 grādi.

Eiropas ziemeļos ir cikloni, citviet valda plašs anticiklons. Atmosfēras spiediens Latvijā no rīta 758-762 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī, tas paaugstinās.

Gaisa temperatūra naktī nav noslīdējusi zem +11 grādiem

Svētdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir +12..+15 grādi, un visas nakts gaitā tā saglabājās virs +11 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Mākoņi daļēji sedz debesis, vietām iespējams neliels īslaicīgs lietus.

Rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu 6-11 metri sekundē, piekrastē līdz 16 metriem sekundē.

Pēdējā diennaktī stiprākās vēja brāzmas reģistrētas sestdienas vakarā Ventspils ostā - 22,5 metri sekundē.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, rietumu vējš pūš ar ātrumu četri metri sekundē, brāzmās līdz 11 metriem sekundē. Gaisa temperatūra +14 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +16,6 grādiem Alūksnē līdz +20,7 grādiem Pāvilostā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.septembrī bija +38..+39 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -2..-3 grādi Skandināvijā un Islandē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu