Zemessardzes bataljonā, iespējams, nozagta munīcija (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Militārā policija (MP) kopš gada sākumā izmeklē kriminālprocesu par iespējamu munīcijas zādzību Zemessardzes 17.kaujas atbalsta bataljonā.

Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļā apstiprināja, ka MP patlaban notiek pirmstiesas izmeklēšana par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, tajā skaitā par munīcijas zādzību minētajā bataljonā.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta, taču ministrijā apliecināja, ka kriminālprocess sākts šogad 23.februārī.

Zemessardzes 17.kaujas atbalsta bataljons ir izvietots Mārupes pagastā.

Šis nav vienīgais kriminālprocess, kas armijā sākts par iespējamām nelikumībām ar materiāltehniskajiem līdzekļiem. TVNET jau rakstīja, ka MP joprojām izmeklē 2018.gada 31.augustā sākto kriminālprocesu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kas izraisījusi smagas sekas, jo organizēta grupa piesavinājusies NBS bruņojumu un ekipējumu lielā apmērā. Tāpat notiek izmeklēšana par ilgstošu militāro šaujamieroču munīcijas iegādāšanos un glabāšanu bez attiecīgas atļaujas, kas izdarīta organizētā grupā, kā arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā.

Šī gada sākumā AM pavēstīja, ka MP veiksmīgas līdzšinējās izmeklēšanas gaitā atguvusi daļu no Nacionālo bruņoto spēku (NBS) materiāltehniskajiem līdzekļiem, kuru piesavināšanās tiek izmeklēta minētajā kriminālprocesā.

Iepriekš sniegtā informācija liecina, ka lietā figurē sešas personas, lai gan jau vairākiem karavīriem piemēroti disciplinārsodi.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu