Svētdien ugunsgrēks laupījis viena cilvēka dzīvību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 11 ugunsgrēki, tostarp ugunsnelaimē Dundagas pusē gāja bojā cilvēks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Svētdien īsi pirms plkst.11 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Dundagas novadu, kur no divstāvu nama cēlās dūmi. Notikuma vietā tika konstatēts, ka daļēji apdzīvotā divstāvu mūra ēkā dega starpstāvu pārsegums piecu kvadrātmetru platībā. Aptuveni stundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

No piedūmotā dzīvokļa tika iznests cilvēks, taču Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja, ka tas jau ir miris.

Kopumā šajā gadā ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 54, bet cietuši - 185 cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 11 ugunsgrēki. VUGD darbinieki 16 reizes devušies palīgā iedzīvotājiem glābšanas darbos, tostarp izglābjot četrus cilvēkus, bet vēl 16 izsaukumi novērtēti kā maldinājumi.

Brīvdienās glābēju palīdzība bija nepieciešama Alūksnes, Jelgavas un Līvānu novados, kur cilvēki bija apmaldījušies mežā. VUGD atgādina ievērot piesardzību, dodoties uz mežu. "Ja iespējams, neejiet uz mežu vienatnē un, lai izvairītos no apmaldīšanās, centieties iegaumēt vietu, kur esat iegājuši mežā un kur esat pārvietojušies," mudina dienests.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu