Venēcijas filmu festivāla galveno balvu iegūst amerikāņu filma "Nomadland"

CopyDraugiem X Whatsapp
"Nomadland"
"Nomadland" Foto: REUTERS/EPA

Nedēļas nogalē izskanējis 77. Venēcijas kinofestivāls. Galveno balvu "Zelta lauva" sestdienas vakarā ieguva amerikāņu drāma "Nomadland" ("Klejotāju zeme").

Kinolente vēsta par sievieti, kas pēc tam, kad krīzes dēļ zaudējusi mājokli, ar auto apceļo ASV Vidējos Rietumus.

Režisore Hloja Džao un galvenās lomas tēlotāja Frānsisa Makdormanda (Frances McDormand) balvu pasniegšanas ceremoniju uzrunāja videokonferencē no Pasadīnas Kalifornijā.

Tāpat kā Džao un Makdormanda, koronavīrusa pandēmijas dēļ daudzas zvaigznes šogad festivālā nebija ieradušās.

Filmas reklāmas rullītis.

Festivāla Lielā žūrijas balva tika piešķirta meksikāņu režisora Mičela Franko trillerim "Nuevo orden" ("Jaunā kārtība").

Balvu "Sudraba lauva" ieguva japāņu režisora Kijosi Kurosavas romantiskā televīzijas drāma "Supai no cuma" ("Spiega sieva").

Foto: Venēcijas filmu festivāla apbalvošanas ceremonija.

Par labāko aktrisi tika atzīta britu zvaigzne Vanesa Kērbija par tēlojumu ASV un Kanādas kopražojuma drāmā "Pieces of a Woman"("Sievietes fragmenti").

Kā labākais aktieris tika godalgots itālietis Pjērfrančesko Favīno par tēlojumu drāmā "Padrenostro" ("Mūsu tēvs").

Balva par labāko scenāriju tika piešķirta indiešu filmai "The Disciple" ("Skolnieks"), kuras scenārija autors un režisors ir Čaitanja Tamhane.

Žūrijas speciālbalvu ieguva Krievijas režisora Andreja Končalovska drāma "Dorogije tovarišči" ("Dārgie biedri") par streikojošo strādnieku demonstrācijas apšaušanu Novočerkaskā 1962. gadā.

Šogad festivālā filmas tika izrādītas, ievērojot sociālās distancēšanās normas, un visās festivāla norises vietās cilvēkiem bija jānēsā maskas. Tika atceltas festivāla atklāšanas un noslēguma ballītes, un vairāki aktieri un režisori prezentēja savas filmas videokonferencēs.

Māksliniekiem, kas apmeklēja festivālu klātienē, tika ierobežotas iespējas kontaktēties ar faniem. Sarkanais paklājs bija norobežots no pārējās ielas ar  žogu.

1932. gadā dibinātais Venēcijas filmu festivāls ir vecākais kinofestivāls pasaulē. 

77. Venēcijas kinofestivāla oficiālajā programmā šogad bija iekļautas 63 filmas, no kurām 18 pretendēja uz festivāla galveno balvu "Zelta lauva".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu