"Ryanair" meitaskompānija slēdz bāzi Vācijā; notikušajā vaino lidostas vadību (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Austrijas aviokompānija “Lauda” slēgusi savu bāzi Diseldorfas lidostā. Zemo cenu aviokompānija paziņojusi, ka no Vācijas pilsētas dodas prom dažādu finansiālo problēmu dēļ. Savukārt “Lauda” māteskompānija “Ryanair” paziņojusi, ka jau šonedēļ izbeigs lidojumus uz Diseldorfas lidostu un no tās, vēsta “Simpleflying”.

“Ryanair” paziņojumā teikts, ka šonedēļ noslēdzas vasaras lidojumu grafiks, tādēļ tiek pārtraukti lidojumi uz šo lidostu, savukārt “Lauda” bāzes slēgšana tiek saistīta ar Diseldorfas lidostas vadības lēmumu.

Aviokompānija paziņoja, ka lidosta atsakās samazināt komisijas maksu, turklāt – lidostas operators “Acciona” aicinājis pat palielināt komisijas maksu “Lauda” un “Ryanair” par 30%.

Kopumā “Ryanair” lēmums aiziet no Diseldorfas skars 150 darbiniekus. Viņiem gan tika izteikts piedāvājums sākt darbu vai nu citās lidsabiedrībās, vai citās “Ryanair Group” struktūrvienībās. Daudziem darbiniekiem gan nāksies samierināties ar darba zaudējumu.

Diseldorfas bāzes slēgšana nav pirmais gadījums šogad, kad aviokompānija slēdz kādu bāzi. Koronavīrusa krīzes dēļ aviopārvadātājiem ir radušies ļoti sarežģīti apstākļi, tādēļ lidsabiedrībām nākas meklēt jaunas iespējas, kā optimizēt izmaksas un gūt peļņu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu