Noklausies: Aija Vītoliņa un Andris Buiķis "Tam vienam"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Aija Vītoliņa & Andris Buiķis
Aija Vītoliņa & Andris Buiķis Foto: publicitātes

Ar savu pirmo solosinglu "Tam vienam" klausītājus pārsteidzis Latvijas džeza un populārās mūzikas aprindās zināmais bundzinieks Andris Buiķis, kurš ir arī džezfanka grupas "Very Cool People" pastāvīgais dalībnieks. Jaunais singls ir priekšvēstnesis debijas soloalbumam "Zaļš", un dziesmai uzfilmēts arī videoklips.

Dziesmas mūzikas autors ir Andris Buiķis, tekstam izmantota Jāņa Damrozes dzeja, vokālus iedziedājusi gan Aija Vītoliņa, gan arī pats autors, bet par videoklipa ideju un montāžu kopā ar neizbēgami visur klāt esošo autoru parūpējies režisors Valdis Krūmiņš. Jaunais skaņdarbs un arī drīzumā gaidāmais albums ierakstīts un miksēts Ciemupe Productions studijā. Māsteringu jeb skaņas gala apstrādi izveicis Earle Holder “HDQTRZ Mastering Studios” ASV.

"Esmu absolūts astoņdesmito gadu fans,"

savu pirmo solosinglu komentē tā autors. "Domāju, ka līdzīgas sajūtas ir ikvienam, kurš izdzīvojis savu bērnību tieši tajā laikā. Tas ir un paliks spilgtākais piedzīvojums mūsu sirdīs un atmiņās."

"“Neviens vēl nebija saindējies ar 5G, un dzīve likās tāda, kādai tai vajadzēja būt, – primitīva, vienkārša un vienota," nostalģiski turpina iesmaidīt Andris. "Tieši tāda pati bija arī tā laika mūzika, ko klausījos, tādēļ uzrakstīju šo dziesmu – apliecinājumu tam, ka enerģija un draudzība ir nemirstīga. Un man nebija nekādu šaubu, ka vēlos, lai to iedzied burvīgās astoņdesmito gadu stila balss īpašniece Aija Vītoliņa."

Abi mūziķi ir pazīstami jau daudzus gadus, sadarbojušies neskaitāmos projektos, un Andris neslēpj, ka uzskata Aiju par vienu no labākajām mūsu zemes balss īpašniecēm.

"Tekstu izvēlējos ātri un nemaldīgi, kad pēc ilgas dzejas tekstu nelasīšanas bibliotēkā atvēru Jāņa Damrozes grāmatu un sapratu, ka te tas ir," autors komentē singla teksta izvēli. "Nostalģisks gars ar lielo jautājumu par to, kas esam, ko te darām un kā no šejienes tikt prom, ja to vēlamies..."

Pēc dziesmas tapšanas radās ideja par attiecīgo noskaņu vizualizēšanu, tādēļ talkā tika pieaicināts video mākslas jaunais speciālists Valdis Krūmiņš. Kā saka Andris, "foršs čalis, jaunās paaudzes censonis, kurš šķietami ir aizņemts ar notiekošā un sevis meklējumiem... Ideāls šim skaņas un video kopdarbam."

Noskaties video.

Jaunā dziesma jau noklausāma populārākajos mūzikas straumēšanas servisos un labākajās pašmāju radiostacijās, bet tās video atrodams YouTube. Andra Buiķa debijas soloalbumu “Zaļš” ieplānots laist klajā 26. oktobrī. Albums būs arī jaunizveidotās mūzikas izdevniecības “Very Cool Music” pirmais projekts. Jaunais leibls plāno palīdzēt izdot, producēt un līdzproducēt gan grupas “Very Cool People” dalībnieku soloalbumus, gan vēl citus funk, soul un jazz mūzikas ierakstus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu