Covid-19: Lietuvā 51 jauns gadījums, Igaunijā - 22

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Aizvadītajā diennaktī Lietuvā reģistrēts 51 jauns inficēšanās gadījums ar Covid-19, savukārt Igaunijā - 22 jauni inficēšanās gadījumi.

Lietuva

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 51 cilvēkam,  pirmdien paziņojusi Veselības ministrija.

Līdz ar to inficēšanās ar šo vīrusu valstī konstatēta kopumā 3386 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 2071 cilvēkam.

Pagājušajā diennaktī veiktas 1382 analīzes, bet pavisam Lietuvā veikta 695 521 analīze.

Daļā jaunatklāto gadījumu inficēšanās bijusi saistīta ar konkrētiem slimības perēkļiem.

Tostarp astoņi gadījumi saistīti ar perēkli Raseiņu policijas komisariātā, ar kuru pavisam saistīti 13 gadījumi;

trīs gadījumi saistīti ar uzliesmojumu Viļņas Ģedimina tehniskās universitātes kopmītnēs; divi gadījumi saistīti ar perēkli šūšanas uzņēmumā Šauļos, ar kuru kopumā saistīti 39 gadījumi;  viens gadījums saistīts ar uzliesmojumu iepirkšanās centrā Šauļos, ar kuru pavisam saistīti seši gadījumi;  divi gadījumi saistīti ar kāda uzņēmuma darbinieku ekskursiju  Klaipēdas rajonā, ar kuru pavisam saistīti 11 gadījumi;  viens gadījums saistīts ar uzliesmojumu Klaipēdas uzņēmumā "Klaipedos energija", ar kuru pavisam saistīti deviņi gadījumi; divi gadījumi saistīti ar ģimenes svinībām kafejnīcā Viļņas apriņķī.

Trīs gadījumos inficējusies persona atgriezusies no ārzemēm, 19 cilvēki inficējušies saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, vēl desmit gadījumos nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 86 cilvēki, bet vēl 13 ar jauno koronavīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Aizvadītajā diennaktī nāves gadījumi nav reģistrēti.

Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 14.septembrī Lietuvā ir 17,2. Savukārt, pēc Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem, šis rādītājs ir 16,5.

Igaunija

Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 22 cilvēkiem,  pirmdien paziņojis Veselības departaments.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2698. Atveseļošanās apstiprināta 1718 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 1365 analīzes, bet pavisam Igaunijā veiktas 172 857 analīzes.

No 22 jaunatklātajiem gadījumiem piecos gadījumos inficējusies persona atgriezusies no ārzemēm,  11 gadījumos inficēšanās notikusi saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, bet par pārējiem gadījumiem pagaidām nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 64 cilvēki.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 14.septembrī Igaunijā ir 24,3.  Savukārt, pēc Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem, šis rādītājs ir 22,9.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu