Itālijas Alpos atklāts skatu laukums vairāk nekā 3000 metrus virs jūras līmeņa (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/networkofarchitecture

Asu izjūtu cienītājiem nu ir iespēja aplūkot majestātisko Alpu ainavu no 3520 metru augstas kalnu virsotnes. Šeit savulaik tika atrasts ledus cilvēks Otzi – slavenākā mūsdienu mūmija.

Šā gada augusta noslēgumā ekspluatācijā tika nodots jauns skatu laukums, no kura kalnu mīļiem būs iespēja baudīt elpu aizraujošu skatu. Metāla un stikla konstrukcija atrodas 3250 metrus virs jūras līmeņa, uz Itālijas un Austrijas robežas, Otzi virsotnē – vietā, kur 1991. gadā tika atrasta ledus cilvēka Otzi mūmija.

Nīderlandiešu mākslinieki Alfons un Andrē Kennis ar Otzi atveidu
Nīderlandiešu mākslinieki Alfons un Andrē Kennis ar Otzi atveidu Foto: Reuters/ScanPix

Jaunais skatu laukums vizuāli līdzinās “peldošam” metāla cilindram, taču tā iekšpusē paveras panorāmas skats 360 grādu leņķī. Skatu laukuma autori ir itāļu arhitektu birojs “Noa – Network of Architecture”, vēsta portāls “Business Insider”.

Arhitekti ir apzināti izvēlējušies milzīgas, plakanas metāla restes ap skatu laukumu – tās pasargās cilvēkus no nokrišanas, vienlaikus, pieejot tām tuvāk, tās netraucēs aplūkot kalnus. Tiem, kam patīk nervus stindzinošas izjūtas, ir iespēja baudīt kalnu ainavu no atsevišķa stikla balkona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristian Meregalli (@scriccmeregalli) on

Skatu laukums apmeklētājiem ir pieejams bez maksas, visu cauru gadu, uz to ir iespējams nokļūt no Eiropas augstākās viesnīcas un slēpošanas kūrorta “Glacier Hotel Grawand”. Viesnīca atrodas Austrijas pusē, Dievidtirolē, no tās kalnu mīļotāji var iesēsties kalnu gondolās un šķērsot Itālijas-Austrijas robežu, nokļūstot Itālijas Alpos.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu