Krievijā neredzīgam vīrietim izsniegtas autovadītāja tiesības (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash/Josh Calabrese

Krievijas Orenburgas apgabala iedzīvotājs saņēmis autovadītāja apliecību, lai gan ārsts oftalmologs viņam noteicis ar patstāvīgu un drošu automašīnas vadīšanu nesavienojamu diagnozi - aklumu abās acīs.  

Neparastā situācija, kas gan tagad atrisinājusies ar tiesību atņemšanu aklajam vīrietim, sākusi veidoties gadsimta sākumā, kad ārsts viņam konstatējis problēmas ar redzi. Mediķu uzskaitē vārdā neminētais vīrietis bijis kopš 2004.gada, līdz 2018.gadā viņš atzīts par aklu.

Šis apstāklis gan nav bijis pietiekams šķērslis vīrietim tomēr saņemt autovadītāja apliecību, ziņo Motor.ru.

Grūti teikt, vai vīrietim bija nodoms kādreiz sēsties pie stūres, tomēr reģionālā prokuratūra panāca tiesību atņemšanu, pirms notikušas jelkādas domstarpības. Prokuratūra savā pamatojumā uzsvēra, ka "savas slimības dēļ viņš var apdraudēt sevi un citus satiksmes dalībniekus".

Tagad prokuratūra nolēmusi noskaidrot, kā aklais vīrietis vispār tika pie vadītāja apliecības, kā arī sola viņam visādu veidu sociālo atbalstu. 

Savukārt no Atlantijas okeāna pretējā krasta vēl nesen pienāca ziņa, ka kāda sieviete atjaunotajā autovadītāja apliecībā, ko saņēma pa pastu, ieraudzīja nevis savu seju, bet gan tukšu krēslu.  

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu