"Rīgas filmu fonda" līdzfinansējumu saņems septiņi ārvalstu filmu uzņemšanas projekti

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieskats filmu triloģijas "Aptiekārs Melhiors" filmēšanas aizkadros "Cinevilla"
Foto: Ieskats filmu triloģijas "Aptiekārs Melhiors" filmēšanas aizkadros "Cinevilla" Foto: Jānis Škapars/TVNET

2020. gadā "Rīgas filmu fonda" līdzfinansējums piešķirts septiņiem ārvalstu filmu projektiem, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Jūlija vērtēšanā apstiprināja piecus filmu projektus, piešķirot līdzfinansējumu 511 732 eiro apmērā. Savukārt augustā atbalstīti vēl divi projekti, piešķirot pieejamo līdzfinansējumu 288 268 eiro apmērā.

Līdzfinansējumu saņems SIA "Ego Media" pieteikums "Kalev", kas taps sadarbībā ar "Allfilm" (Igaunija), ar 25% līdzfinansējumu no izmaksām Latvijā. Tā ir sporta drāma par Igaunijas basketbola komandu "Kalev", kas balstās uz patiesiem notikumiem deviņdesmito gadu sākumā.

Atbalstu guva SIA "Film Angels Studio" pieteikums "Kraukļa grava", kas taps sadarbībā ar "Now-films" (Lielbritānija). Tā ir gotiska šausmu filma ar trillera elementiem un amerikāņu dzejnieku Edgaru Alanu Po kā galveno tēlu. Filmēšana Latvijā ir plānota 2020. gada oktobrī.

SIA "Film Angels Studio" guvusi atbalstu vēl vienam pieteikumam - "Aptiekārs Melhiors", kas taps sadarbībā ar "Taska Film" (Igaunija). Tā ir literatūrā balstīta viduslaiku kriminālfilmu triloģija, kuras notikumi risinās Hanzas savienības laikmetā Tallinā. Filmēšanu Latvijā plānots pabeigt septembrī.

Foto: Ieskats filmu triloģijas "Aptiekārs Melhiors" filmēšanas aizkadros "Cinevilla".

Atbalstīts SIA "Tasse Film" pieteikums "Kāzas II", kas taps sadarbībā ar "Studio Metrage" (Polija). Tā ir traģikomiska drāma ar atskatu uz Otrā pasaules kara laika notikumiem Polijā.

SIA "Cinevilla Films" atbalstu ir guvusi filmām "Terra X - Viena diena…", kas taps sadarbībā ar "Story House Productions" (Vācija). Tā ir vēsturisku dokumentālo TV filmu triloģija, ikdienas inscenējums viduslaiku pilī, Ņujorkā industriālās revolūcijas laikā un Drēzdenē pēc kara. Filmēšanu Latvijā plānots pabeigt septembrī.

Atbalstīts SIA "Ego Media" pieteikums "Ziemeļu Eskobars", kas taps sadarbībā ar "Monday Media" (Dānija). Tas ir pētnieciskās žurnālistikas seriāls četrās daļās, kas balstās uz patiesiem notikumiem. Filmēšana Latvijā ir plānota oktobrī.

Atbalstīts arī vēl viens SIA "Tasse Film" pieteikums "Hamelinas Stabulnieks", kas taps sadarbībā ar "Ratcatcher Entertainment" (Kipra). Tas ir fantāzijas trilleris, balstīts uz teiku par Hamelinas stabulnieku. Filmēšana Latvijā ir plānota oktobrī un novembrī.

Tā kā saņemto pieteikumu kopējais pieprasījums pārsniedza pieejamo summu, konkursa vērtēšanas komisija pārtraukusi pieteikumu pieņemšanu šajā gadā.

Kopumā 2020. gada konkursa plānotā Rīgas pašvaldības līdzfinansējuma summa ir 800 000 eiro. "Rīgas filmu fonda" līdzfinansējums tiks izmaksāts pēc filmēšanas pabeigšanas, producentiem iesniedzot informāciju par atbalstāmo līdzekļu izlietojumu Rīgā un Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu