Covid-19: Indijā vairāk nekā pieci miljoni inficēšanās gadījumu (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Indijā trešdien inficēšanās gadījumu skaits ar jauno koronavīrusu pārsniedzis piecus miljonus.

Viens miljons cilvēku Indijā inficējušies tikai 11 dienu laikā, kas ir augstākais rādītājs pasaulē. Inficēto skaits Indijā sasniedzis 5,02 miljonus, bet vēl lielāks inficēto skaits ir tikai ASV, kur inficēšanās ar koronavīrusu konstatēta vairāk nekā 6,6 miljoniem cilvēku.

Indija kļuvusi par valsti, kurā inficēšanās ar jauno koronavīrusu izplatās visstraujāk, jo dienā no jauna reģistrēto inficēto skaits stabili pārsniedz 80 000, bet Covid-19 izraisīto nāves gadījumu skaits - tūkstoti.

Trešdien Indijā tika reģistrēti vairāk nekā 90 000 inficēšanās gadījumu pēdējās diennakts laikā, bet miruši 1290 cilvēki.

Lai arī šobrīd Indijā testi tiek veikti aptuveni miljonam cilvēku dienā, daudzi eksperti saka, ka ar to nepietiek un patiesais inficēto skaits varētu būt daudz lielāks.

Indijas Medicīnisko pētījumu padome pagājušajā nedēļā paziņoja, ka saskaņā ar tās pētījumu, jau maijā ar koronavīrusu inficēto skaits valstī sasniedza 6,5 miljonus.

Tas pats attiecas uz nāves gadījumiem no Covid-19, kuru līdz trešdienai bija apstiprināti 82 066, kas mazāk nekā puse no nāves gadījumiem ASV- vairāk nekā 195 000.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu