Čeļabinskas izolatorā miris krievu ekstrēmists, kuram bija liegts iebraukt Latvijā (15)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Čeļabinskas aizturēšanas izolatorā miris atrasts Krievijas ekstrēmistu ideju atbalstītājs Maksims Marcinkevičs, pazīstams arī ar iesauku "Tesaks". Viņam 2013.gadā tika liegta iebraukšana Latvijā.

Saskaņā ar neoficiāla avota sniegto informāciju, 36 gadus vecais Marcinkevičs esot izdarījis pašnāvību, vēsta aģentūra TASS.

Marcinkevičs esot atradies vieninieka kamerā un atstājis pirmsnāves vēstuli, vēsta portāls "Baza", taču citi avoti šādas vēstules esamību noraida.

Vīrieti bija plānots no aizturēšanas izolatora pārvest uz ieslodzījuma vietu Maskavā. 2018.gadā lietā par ultralabējo kustību "Restrukt" viņam tika piespriests desmit gadu cietumsods.

Marcinkevičs rīkoja akcijas, kuru laikā ar saviem domubiedriem uzbruka cilvēkiem, kurus apsūdzēja pedofilijā un narkotiku tirgošanā, un izlika ierakstus apskatei internetā, norāda "Meduza". Neonacistu uzbrukumos Maskavā cieta vismaz astoņi cilvēki, viens no tiem mira.

2013.gadā Marcinkevičam, kurš bija iecerējis Rīgā vadīt semināru, tika anulēta Latvijas vīza. Pirms tam viņš interneta vietnē "YouTube" bija ievietojis video, kurā, tērpies melnā kreklā, "ekstrēmisma mīlētājiem no Latvijas" paziņo, ka 19.janvārī atbraukšot ciemos un novadīšot pāris seminārus par to, kā jārīkojas pratināšanās un cietumos.

Marcinkevičs bija viens no Nacionālsociālistiskās sabiedrības (NSO) aktīvistiem, kurš savulaik arestēts apsūdzībās par rasu naida kurināšanu. Marcinkevičs 2007.gadā tika tiesāts par neonacistisku lozungu un ekstrēmisku uzsaukumu skandēšanu debašu laikā klubā "Bilingva", bet 2009.gadā viņš tika tiesāts saistībā ar vairākiem rasistiskiem videorullīšiem; to skaitā bija video, kurā inscenēta nāvessoda izpilde tadžiku migrantam. 2014.gadā viņš tika notiesāts par jauniem video.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu