Četriem EČ dalībniekiem Jūrmalā konstatēti pozitīvi Covid-19 testi (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Vadims Morozovs

Četriem dalībniekiem, kuriem bija paredzēts Jūrmalā piedalīties Eiropas čempionātā (EČ) pludmales volejbolā, konstatēta saslimšana ar Covid-19, TVNET informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Līdz ar to vīriešu turnīrā veiktas izmaiņas, nomainoties četrām komandām. Iespēju piedalīties turnīrā saņēma Matīss Gabduliņs/Artūrs Rinkevičs, kā arī Mārcis Jirgensons/Rinalds Aišpurs.

Pirmajam no duetiem trešdien bija paredzēta spēle ar Eiropas eksčempioniem spāņiem Pablo Ereru un Adrianu Gaviru (9.). Latvieši šajā spēlē nepiedalījās, jo tikai vakar tika veikti Covid-19 testi, bet to atbilžu rezultāti vēl nav sagaidīti.

Viena no vīriešu turnīra komandām Latvijā neieradās, bet trīs komandas netika pielaistas pie sacensībām, jo četriem atlētiem no Austrijas, Ukrainas un Krievijas tika konstatēti pozitīvi Covid-19 testi.

Visiem sportistiem bija jāierodas Latvijā ar negatīvu testu, kas nav vecāks par 72 stundām. Uzreiz pēc ielidošanas, Rīgas lidostā visi sportisti tika testēti atkārtoti. Pozitīva testa gadījumā sportisti tika nekavējoties izolēti, un tests uzreiz tika atkārtots.

Atkārtota testēšana tiek veikta pēc Eiropas volejbola konfederācijas (CEV) Medicīnas delegāta profesora Dr. Manfrēda Holcgrēfe (Dr. Manfred Holzgraefe) norādījumiem, lai pārliecinātos par to, vai nav iespējama kāda kļūda. Kā arī visu dalībnieku atkārtota testēšana notiek saskaņā ar Ministru kabineta (MK) noteikumiem.

Eiropas čempionāts pludmales volejbolā: sacensību otrā diena

Inficētie sportisti pašreiz atrodas citās naktsmītnēs, kur viņus regulāri uzrauga ārsti. Savukārt attiecīgo valstu federācijas uzņemas tālāks rūpes par sportistiem.

Sportistu oficiālajā viesnīcā "burbuļa sistēmā" dzīvo tikai negatīvi testēti cilvēki, kuriem nav nekāda saskarsme ar inficētajiem, vēsta LVF.

Savukārt sieviešu turnīrā nav veiktas izmaiņas, viss norisinās saskaņā ar turnīra plānu un nav konstatēti Covid-19 gadījumi.

Organizatori vēlreiz uzsver, ka pastāv strikts protokols, kas nodrošina iespēju visiem veselajiem sportistiem droši piedalīties sacensībās.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu