Tūristu trūkuma dēļ Rīgā durvis atkal slēdz vairākas viesnīcas; bažas par bezdarba pieaugumu (16)

CopyLinkedIn Draugiem X
Viesnīca Ibis
Viesnīca Ibis Foto: LETA

Tā kā palikušas vairs tikai trīs valstis – Lietuva, Somija un Kipra –, no kurām iebraucot Latvijā nav jāievēro pašizolācija, noslodze viesnīcām samazinājusies pat par 90%, vēsta TV3 ziņas.

Daļa viesnīcu jau tiek vērtas ciet līdzīgi kā Covid-19 krīzes sākumā pavasarī. Tūrisma nozare drīzumā atkal var palielināt Latvijas bezdarba rādītāju.

Viesnīcu “Pullman”, “Mercure” un “Ibis” vadītājs stāsta, – pamatīga krīze iestāsies, ja šo piektdien arī Lietuvu iekļaus sarakstā, no kuras iebraucot Latvijā ir jāievēro pašizolācija. 

Viesnīcas visā Latvijā sāk arī nospiest kredītmaksājumi un līgumsodi. Ārkārtējās situācijas laikā vismaz bija aizsardzība.

“Tagad neviens nenāk pretī. Te mēs aizvērām viesnīcu, uzreiz visos līgumos ir līgumu sodi. Viesnīcām vajadzīgs atbalsts tekošo maksājumu veikšanai, komunālo,” saka  naktsmītņu ķēdes ”Mogotel Hotel Group” valdes priekšsēdētāja Jeļena Stirna.

Par tūrismu atbildīgajā Ekonomikas ministrijā tūlītēja risinājuma neesot.

Kā tomēr palīdzēt viesnīcām pārciest Covid-19 krīzi, ar priekšlikumiem pie politikas veidotājiem tuvākajās dienās došoties Viesnīcu un restorānu asociācijas vadība.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu