Liepājas uzņēmums "iCotton" plāno pievērsties autiņbiksīšu ražošanai (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Liepājas higiēnas preču ražotājs "iCotton" plāno par 2,007 miljoniem eiro iegādāties autiņbiksīšu ražošanas līniju ar automātisko iepakošanu, liecina informācija Iepakojumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 30.septembrim, bet ražošanas līnijas piegāde jāveic līdz 2021.gada 30.jūnijam.

Iepirkums paredz piegādāt ražošanas līniju, kas izgatavo autiņbiksītes - biksītes anatomiskā formā no dabīga neaustā auduma loksnēm. Paredzamais ražošanas līnijas maksimālais ātrums ir ne mazāks kā 800 autiņbiksīšu minūtē. 

Uzņēmums "iCotton" nodarbojas ar kokvilnas produktu, mitro salvešu un higiēnas preču ražošanu.

No uzņēmuma saražotās produkcijas 95% tiek eksportēti uz ārvalstīm.

"iCotton" galvenie noieta tirgi ir Baltijas valstis, Krievija un Ukraina. Tāpat uzņēmuma produkcija tiek realizēta Apvienotajā Karalistē, Skandināvijas valstīs, Polijā, Uzbekistānā, Ķīnā, Vjetnamā, Francijā, Itālijā, Čehijā, Slovākijā, Rumānijā un Ungārijā.

"iCotton" valdes priekšsēdētājs Sergejs Binkovskis iepriekš informēja, ka 2019.gadā "iCotton" apgrozījums sasniedza 25 miljonus eiro, savukārt 2020.gada pirmajos trijos mēnešos uzņēmuma apgrozījums bija 6,5 miljoni eiro, kas ir tādā pašā līmenī, kā 2019.gada pirmajā ceturksnī. Uzņēmuma finanšu pārskats par 2019.gadu vēl nav publiskots.

2013.gadā dibinātais SIA "iCotton" ir vienīgais uzņēmums Baltijas valstīs, kas nodrošina pilnu ražošanas ciklu kokvilnas produktiem un mitrajām salvetēm. "ICotton" 2016.gada maijā bijušās sporta manēžas telpās Krūmu ielā, Liepājā, atklāja jaunu ražotni un noliktavu. 

"Firmas.lv" dati liecina, ka "iCotton" īpašnieki līdz 2017.gada martam uz pusēm bija Itālijas uzņēmums "Sanitars" un Krievijas pilsonis Maralbeks Gabdsatarovs, no 2017.gada marta līdz 2019.gada jūlijam  Gabdsatarovs bija vienīgais īpašnieks, bet šobrīd kompānijas kapitālā 40% pieder Krievijas pilsonim Dmitrijam Reņevam, kamēr Gabdsatarovam pieder 60%.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 8,15 miljoni eiro. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu