"Elva Baltic": Tālākā digitalizācijas attīstība ir atkarīga no katra uzņēmēja individuāli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Digitalizācijas turpināšana un attīstība pēc Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas valstī ir atkarīga no katra uzņēmēja individuāli, intervijā aģentūrai LETA sacīja informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "Elva Baltic" valdes loceklis Reinis Sparāns.

Kā skaidroja Sparāns, turpmākā digitalizācija ir atkarīga no katra uzņēmēja individuāli, jo tas ir saistīts ar katra cilvēka ieradumiem - vai cilvēki spēs tos lauzt un būt elastīgāki, vai spēs pielāgoties jaunai situācijai ātrāk. "Tas lielā mērā noteiks to, vai nākotnē mēs turpināsim uzņemto tempu vai slīdēsim atpakaļ," piebilda "Elva Baltic" pārstāvis.

Viņš norādīja, ka Covid-19 krīze ir bijis labs spēriens digitalizācijas attīstībai. "Nepateikušu neko jaunu, bet visiem ir skaidrs, ka šī krīze ir piespiedusi visus digitalizēties," skaidroja Sparāns. "Piemēram, visa izglītības sistēma divu nedēļu laikā bija spiesta mainīties."

Sparāns sacīja, ka nevar iedomāties, kā bez milzīga darba un intensīvas pārliecināšanas izglītības sistēmā tas būtu iespējams. Arī privātam sektoram tas ir milzīgs impulss - apzināties, ka var darīt arī citādāk, organizēt darbu attālināti.

Viņš uzsvēra, ka Latvija digitalizācijas attīstībā noteikti "paslīdēs kādu sprīdi atpakaļ". Pēc Sparāna teiktā, cilvēki ir ieraduma būtnes, kas tagad atgriezušies birojos, lai gan daudz ko var izdarīt tiešsaistē. "Tie uzņēmumi vai organizācijas, kas sapratīs ieguvumus no digitalizācijas, turpinās attīstīties un paaugstināt savu konkurētspēju," sacīja "Elva Baltic" valdes loceklis.

Jautāts, vai uzņēmējiem nebūtu jāsper platāks solis, lai iedrošinātu digitalizācijas attīstību, Sparāns atzīmēja, ka dažādas organizācijas varētu darīt vēl vairāk. Viņa ieskatā, izglītošana ir svarīgākais, lai iedrošinātu lietot tehnoloģijas. Tāpat nākotnē "Elva Baltic" plāno turpināt izglītot cilvēkus tehnoloģiju lietošanā. "Un tad jau pati sabiedrība var pieņemt lēmumus, kā to izmantot," viņš norādīja.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Elva Baltic" pērn strādāja ar 5,071 miljona eiro apgrozījumu un peļņu 8539 eiro. Kompānija reģistrēta 2004.gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 31 300 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir SIA "INVE". Savukārt patiesie labuma guvēji ir Jānis Dambergs un Alvils Tabaks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu