ANO atzītās Lībijas valdības premjers sola nodot varu (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ANO atzītās Lībijas valdības premjerministrs Fajezs as Sarradžs trešdien paziņoja, ka ir nodomājis nodot savu varu līdz oktobra beigām. 

"Es pasludinu savu patieso nodomu nodot varas uzdevumus nākamajai izpildu varai ne vēlāk par oktobri," televīzijas pārraidītā runā sacīja Nacionālās saskaņas valdības vadītājs Sarradžs.

Viņš sacīja, ka politiskā un sociālā situācija Lībijā ir smagas polarizācijas stāvoklī, kas apgrūtina visus mēģinājumus sasniegt politisku atrisinājumu, lai novērstu asinsizliešanu.

Premjers piebilda, ka nesenās ANO atbalstītās konsultācijas starp Lībijas konkurējošajām valdībām ir novedušas līdz jaunai sagatavošanas fāzei valsts institūciju apvienošanai un iespējai sarīkot parlamenta un prezidenta vēlēšanas.

Sarradžs vada Tripolē bāzēto Prezidentūras padomi, kas izveidota pēc 2015.gada decembrī parakstītas politiskas vienošanās. Šī padome pārrauga valdību Tripolē, kuras premjers ir Sarradžs.

Lībijā ir divas konkurējošas valdības - Tripolē bāzētā Nacionālās saskaņas valdība un valsts austrumu pilsētā Tobrukā bāzēta valdība, kuras sabiedrotais ir komandieris Halīfa Haftars.

Haftara spēki no 2019.gada aprīļa bija ielenkuši Tripoli, mēģinot to ieņemt.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu