10 darbi, kuru paveikšanā noderēs lapu pūtēji

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Husqvarna

Rudens ir skaists gadalaiks – pēdējie saules stari, bagātīga raža, jauns mācību gads, kas sirdi aizkustina pat tiem, kas savas skolas gaitas jau sen beiguši. Un, protams, rudens darbi, kas saistīti ne tikai ar ražas novākšanu un gatavošanos ziemai, bet arī teritorijas sakopšanu, dārza ieziemošanu, pagalma un augļu dārza labiekārtošanu pirms aukstās sezonas u.tml.

Lapu pūtēji ir iekārtas, kas šajos darbos var labi palīdzēt. Uzziniet vairāk par parastiem un neparastiem darbiem, kuros lapu pūtējs var izrādīties noderīgs palīgs, un aplūkojiet Husqvarna piedāvātos modeļus!

Kritušo lapu savākšana

Klasisks rudens darbs, ko var paveikt, gan izmantojot grābekli vai dārza vēdeklīti, vai arī – lapu pūtēju! Lapu pūtēja priekšrocības – interesantāks darbs, var strādāt ērtākā pozā – mazāk jānoliecas, kā arī – var savākt lapas no vietām, kur grābeklis ķertos vīteņos, akmeņos, krūmos u.tml. Husqvarna lapu pūtējiem ir īpaši pielāgots dizains, kas saudzē muguru un mazina roku nogurumu.

Celiņu tīrīšana

Ar lapu pūtēju pavisam vienkārši var atbrīvot dārza celiņus un taciņas no gružiem, netīrumiem un kritušām lapām. Lapu pūtējs vienmērīgi izkliedē visas smiltis un gružus zālājā un nomalēs, līdz ar to nav jādomā, kur pēc tam likt savāktos netīrumus. Kā arī – šāds darbs sokas daudz ātrāk, nekā vēzējot slotu.

Jumtu tīrīšana

Gruži un lapas mēdz krāties ne tikai uz celiņiem un bruģētiem laukumiem, bet arī uz dažādiem jumtiem un nojumītēm. Zemākās lēzenās nojumes itin ērti var notīrīt ar lapu pūtēju. Jumtu tīrīšana ir svarīga, jo ļauj ilgāk saglabāt jumtu labā darba stāvoklī. Laikus nenotīrīti gruži var kalpot par augsni sūnām, savukārt sūnas nenāk par labu nevienam jumta segumam.

Sausas zāles savākšana

Vasarā mauriņa pļaušana ieiet ikdienas rutīnā, savukārt rudens pusē tas nedaudz piemirstas, un pēdējās pļaušanas jau sanāk ar pagaru zāli, kas pati tik labi vairs nesamulčējas. Ja tā gadās, tad arī te var palīdzēt lapu pūtējs – ar to var pavisam vienkārši izpūst izkaltušo zāli no mauriņa un savākt vienā kaudzītē.

Ogu dārza sakopšana

Ogu krūmi un arī košumkrūmi labi izskatās, ja par tiem rūpējas. Taču ar parastiem rīkiem ir grūti savākt lapas tiešā krūmu tuvumā, bet no pašiem krūmiem – teju neiespējami. Te lapu pūtējs ir neatsverams palīgs, jo ātri var palīdzēt atbrīvot krūmus no kritušajām lapām, nebojājot pašus zarus, kā arī lieki nenovācot zemi no krūmu saknēm.

Dārza mēbeļu aprūpe

Pītās dabīgo vai sintētisko materiālu dārza mēbeles izskatās lieliski, taču ārā, pakļautas laikapstākļu ietekmei, tās var zaudēt savu labo izskatu. Arī te lieti noder lapu pūtējs – ar to var notraukt kritušās lapas, kā arī izpūst gružus no sīkākajām pinumu spraudziņām. Tādējādi mēbeles daudz ilgāk saglabās labu izskatu.

Bērnu rotaļlaukumu sakopšana

Laukumos, kuros ir sintētisks segums, ar grābekli īsti nebūs, ko darīt. Taču ar lapu pūtēju ātri un ērti var sakopt gan ar gumijas paklājiem izklātos laukumus, gan arī ar sintētisko zāli dekorētās platības. Turklāt – ar lapu pūtēju var ērti izmanevrēt apkārt ne tikai rotaļlaukuma iekārtām, bet arī nomestām rotaļlietām!

Angāru un šķūņu sakopšana

Lapu pūtējs labi tiek galā arī ar betona grīdu un klonu atbrīvošanu no gružiem. Pareizi virzot gaisa plūsmu (vienā virzienā prom no sevis bez straujām kustībām citos virzienos), putekļu nebūt nav vairāk, kā strādājot ar slotu, taču iegūtā grīdas tīrība būs krietni augstāka.

Dažādu tvertņu un tilpņu tīrīšana

Nereti dārzā un pagalmā ir dažādas tvertnes un tilpnes, kuras vai nu jātīra, vai arī tajās dīkstāves laikā vienkārši ir vēja sanesti netīrumi. Ērti un vienkārši var tīrīt arī šādus objektus – ja sanesas ir sausas, ar lapu pūtēju pavisam vienkārši visu var izpūst ārā.

Grantētu celiņu un šķembām izklātu laukumu sakopšana

Foto: Husqvarna

Nereti pagalmi, stāvvietas un tehniskās zonas tiek ierīkotas, noklājot teritoriju ar granti vai šķembām – tas ir ekonomiski izdevīgs risinājums, kas neļauj veidoties dubļiem, labi novada lietus ūdeni, kā arī veido stingru pamatu, piemēram, autostāvvietām. Ar grābekli no šķembām lapas savākt ir teju neiespējami, taču ar lapu pūtēju tas būs pavisam vienkārši – akmeņi paliks savā vietā, lapas – tiks savāktas kaudzēs, kur tās ērti varēs sagrābt vai sadedzināt.

Kāpēc izvēlēties Husqvarna lapu pūtējus?

Lai arī kādi darbi būtu paveicami rudenī, ar kvalitatīvu tehniku to paveikt būs daudz ātrāk, vienkāršāk un patīkamāk. Labs lapu pūtējs kalpos daudz ilgāk nekā slota, kā arī lapu pūtējs cenas ziņā nebūt nav tā dārgākā dārza tehnikas vienība. Husqvarna lapu pūtēji ir jaudīgi, ergonomiski, ar regulējamu pūšanas ātrumu, ko var attiecīgi pielāgot veicamajam darbam. Tāpat Husqvarna.lv klāstā ir gan ar degvielu darbināmas ierīces, gan arī akumulatora ierīces, kas patiks tiem, kas nelabprāt nodarbojas ar degvielas sagatavošanu un uzpildīšanu. Apskatiet pieejamo klāstu un izvēlieties savu lapu pūtēju ērtam darbam rudenī!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu