Vēloties uzlabot satiksmes drošību, Čiekurkalna iedzīvotāji iekuļas nepatikšanās (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pagājušajā nedēļā vēstījām par negadījumu Čiekurkalna 2. līnijas un 2.šķērslīnijas krustojumā. Viens no negadījumā iesaistītajiem auto pēc sadursmes toreiz bija pat apgāzies uz jumta, taču cietušo, par laimi, šajā negadījumā nebija.

Vietējie raidījumam Degpunktā toreiz zināja teikt, ka šajā vietā avārijas notiek samērā bieži. Un, iespējams, tieši tāpēc ziņa par to, ka tikai dažas dienas pēc šā notikuma policisti jau atkal devās uz šo vietu, nebija nekāds pārsteigums. Šoreiz gan izsaukums bija nedaudz citādāks nekā līdz šim saņemtie.

Kā raidījumam pastāstīja Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes kārtībniece Linda Koskeviča, izsaukums uz minēto satiksmes mezglu Čiekurkalnā bija saņemts, jo krustojumā patvaļīgi tiek zīmēti ceļu apzīmējumi. Ierodoties izsaukuma vietā, policisti patiesi sastapusi divas personas, kas bija uz braucamās daļas izveidojušas ceļa apzīmējumus. 

Notikuma vietā sastaptās personas paskaidroja, ka tā rīkojušās, lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību Čiekurkalnā, un sevi nodēvēja par Rīgas domes Satiksmes departamenta brīvprātīgajiem palīgiem. 

Viens no viņiem skaidroja, ka jau kopš 2007.gada Satiksmes departamentā tiek rakstīti iesniegumi, lai uz ceļa braucamās daļas tiktu ierīkots jelkāds horizontālais marķējums un tās mašīnas, kas brauc pa 2. šķērslīniju, nedaudz piebremzē. Tā kā nekādas reakcijas iestādē visus šos gadus nav bijis, vīri nolēmuši ņemt krāsas bundžas un satiksmes drošību uzlabot pašu spēkiem. 

Lai gan viens no vietējiem iedzīvotājiem pēc brīža ieradās ar dokumentu mapīti, kurās dažādas iestādes sniegušas atbildi, ka krustojums ir drošs un pārveide nav nepieciešama, likumsargi cēlo rīcību nevarēja atstāt bez uzmanības, tādēļ "brīvprātīgajiem" tomēr nācās pārtraukt iesākto un bija vēl brīdi jāuzkavējas. Par viņu atbildību un iespējamo sodu tagad lems Administratīvā komisija. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu