Pirmajā lasījumā atbalsta stingrākas drošības prasības plaši apmeklētos pasākumos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Saeima šodien pirmajā lasījumā atbalstīja valdībā iepriekš akceptēto ieceri noteikt paaugstināta riska statusu publiskiem pasākumiem, kuros piedalās vairāk nekā 5000 personu.

Grozījumi Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā paredz, ka paaugstināta riska pasākumā organizatoriem būs jāievēro noteiktas prasības pasākuma rīkošanā un jānodrošina nepieciešamie drošības pasākumi tā norises laikā, kas patlaban tiesiskajā regulējumā nav konkrēti noteikti.

Grozījumi paredz, ka pasākums par paaugstināta riska notikumu kvalificējas, ja tā apmeklētāju un dalībnieku plānotais kopējais skaits pārsniedz 5000 personu, bet, ja pasākums plānots pierobežas joslā vai mērķauditorija ir īpaši aizsargājamo personu grupa - 1000 personu.

Likuma izpratnē īpaši aizsargājamo personu grupa ir bērni, seniori, personas ar kustību traucējumiem un personas ar īpašām vajadzībām.

1000 personu limits pierobežā noteikts, ņemot vērā pierobežas joslas īpašo statusu un pastiprinātos drošības riskus, skaidroja IeM.

Lai stiprinātu publiska pasākuma apmeklētāju un dalībnieku fizisko drošību paaugstināta riska pasākumos, grozījumi paredz, ka pasākuma organizators iesniegumam pievieno arī apliecinājumu, ka par sabiedrisko drošību atbildīgajai personai ir vismaz divu gadu pieredze fiziskās drošības pasākumu plānošanā vai īstenošanā.

Tāpat grozījumi nosaka paaugstināta riska pasākuma drošības plāna sagatavošanu un saskaņošanu. Šāds plāns ir jāsagatavo pasākuma organizatoram. Šāda prasība ir noteikta, lai organizators izvērtētu iespējamos drošības riskus un varētu reaģēt dažādās apdraudējuma situācijās.

Organizatoram arī ne vēlāk kā 30 darba dienas pirms plānotā paaugstinātā riska pasākuma norises dienas jāinformē Valsts policija, Valsts drošības dienests, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un nepieciešamības gadījumā arī Valsts robežsardzes pārvalde, iesniedzot saskaņošanai minēto drošības plānu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu