Saskaitītas Rīgas domes vēlēšanu balsis iecirknī ar mazāko neapzīmogoto aplokšņu skaitu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas.
Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas. Foto: Paula Čurkste/LETA

74.vēlēšanu iecirknī, kurā bija mazākais neapzīmogoto aplokšņu skaits, ir noslēgusies Rīgas domes vēlēšanu balsu pieskaitīšana.

Vēlēšanu naktī iecirknis bija saskaitījis 914 vēlēšanu zīmes un šovakar, pieskaitot Administratīvās apgabaltiesas norādītās 34 neapzīmogotās aploksnes, kopējais saskaitīto zīmju skaits ir pieaudzis līdz 948.

Nosacīti proporcionāli vairāk balsis, nekā iepriekš, šajā iecirknī ir saņēmusi partija "Alternative", kura iepriekš bija saņēmusi 28 balsis, bet tagad tās kopējais atbalsts ir pieaudzis par piecām balsīm, sasniedzot 33 balsis. Tāpat proporcionāli divreiz labāks rezultāts ir nacionālajai savienība "Taisnīgums", kura iepriekš vienas balss vietā tagad kopā ir saņēmusi divas balsis.

Vairumam pārējo kandidātu sarakstu balsis lielākoties sadalījušās nosacīti līdzīgi tam, kā iepriekš saskaitītais balsojums šajā vietā. Piemēram, vēlēšanu naktī šajā iecirknī lielāko atbalstu bija saņēmusi partija "Saskaņa" ar 319 balsīm. Tagad no 34 aploksnēm par "Saskaņu" bija nobalsots desmit no tām un atbalsts šai partijai tagad šajā iecirknī kopā ir 329 balsis.

Kā ziņots, šodien plkst.17.30 Rīgas Kongresu, pamatojoties uz Administratīvās apgabaltiesas spriedumiem, sākās balsu pieskaitīšana trīs vēlēšanu iecirkņos, pieskaitot arī korekti neapzīmogotajās aploksnēs ievietotos biļetenus.

Kā aģentūru LETA informēja Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāve Laura Zaharova, balsu pieskaitīšanu organizē Rīgas pilsētas vēlēšanu komisija un to veiks Rīgas pilsētas 74., 97. un 144.vēlēšanu iecirkņu komisijas.

Rīgas domes vēlēšanās, kas norisinājās šā gada 29.augustā, Rīgas pilsētas 97. un 144. vēlēšanu iecirknī balsu skaitīšanas laikā vēlēšanu kastēs tika konstatētas kopā 627 vēlēšanu aploksnes bez iecirkņa zīmoga. Savukārt 74. vēlēšanu iecirknī vēlēšanu dienas kastē tika konstatētas 34 aploksnes ar atzīmi "iepriekšējā balsošana".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu