Rinkēvičs situāciju Baltkrievijā pārrunājis arī ar Svētā Krēsla Sekretāru (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) telefonsarunā ar Svētā Krēsla Sekretāru Polu Ričardu Galageru pārrunājis situāciju Baltkrievijā, informēja Ārlietu ministrijā.

Telefonsaruna ar Galageru Rinkēvičam notika ceturtdien. Puses pārrunāja Latvijas un Svētā Krēsla divpusējo dialogu, kā arī arhibīskapa Galagera neseno vizīti Baltkrievijā, kas notika no 11. līdz 14.septembrim.

Runājot par pēcvēlēšanu situāciju Baltkrievijā, ministrs atzinīgi novērtēja Galagera vizīti Baltkrievijā, paužot, ka Vatikāns ir sācis svarīgu un atzīstamu diplomātisko iniciatīvu. Sarunā Latvijas ārlietu ministrs pauda nostāju, ka cilvēktiesību pārkāpumi un Baltkrievijas varasiestāžu represīvās darbības pret saviem iedzīvotājiem, kuri miermīlīgi pauž pilsonisko attieksmi par politisko situāciju, nav pieņemamas.

Ņemot vērā faktu, ka Svētais Krēsls starptautiski atzina Latvijas "de iure" 1921.gada 10.jūnijā, amatpersonas pārrunāja pasākumus, kā atzīmēt abu valstu diplomātisko attiecību 100.gadskārtu, tai skaitā augstu amatpersonu vizītes.

Arhibīskaps Galagers Svētā Krēsla ārlietu dienestā ir kopš 1984.gada, bet viņa vizīte Rīgā notika šogad 1.februārī.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu