Slovākijā aizturēts bijušais muitas izmeklēšanas nodaļas vadītājs

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Slovākijā aizturēts bijušais muitas un nodokļu izmeklēšanas nodaļas vadītājs, ziņo policija.

Lai gan ceturtdien izplatītajā policijas paziņojumā aizturētais identificēts vienīgi ar iniciāļiem L.M., kārtības sargi atklājuši viņa kādreizējo amatu.

Policijas pārstāvis intervijā televīzijas kanālam TA3 pavēstīja, ka pret aizturēto ierosināta krimināllieta par izspiešanu un personīgās brīvības ierobežošanu.

Aizturētais no amata tika atcelts jūnijā aizdomās par korupciju, un mediji viņu saista ar organizētās noziedzības grupējumu valsts rietumos, kuru policija kopš tā laika ir sagrāvusi.

Tīmekļa ziņu vietne "Aktuality.sk" norāda, ka bijusī amatpersona nebūtu varējusi iegādāties tai piederošos nekustamos īpašumus par savu algu.

Izmeklēšana pret korumpētām amatpersonām tiesībsargāšanas iestādēs un tiesu sistēmā norisinās kopš pētnieciskā žurnālista Jana Kucjaka un viņa līgavas slepkavības 2018.gada februārī.

Aizdomās par Kucjaka slepkavības pasūtīšanu turētais miljonārs Marjans Kočners atbilstoši izplatītam viedoklim sistemātiski kukuļojis un šantažējis tiesnešus un prokurorus, lai panāktu attaisnojušus spriedumus lietās par krāpniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu