Jānis Horeliks izcīnījis 3.vietu Somijas čempionāta Legends masters ieskaitē

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Legends klases autošosejas sacensības Alastaro trasē Somijā
Legends klases autošosejas sacensības Alastaro trasē Somijā Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļas nogalē, 12.-13. septembrī, Alastaro trasē Somijā tika aizvadīti Somijas čempionāta noslēdzošie trīs braucieni. Cīņā par čempiona titulu trasē devās vienīgais Latvijas pilots Jānis Horeliks. Demonstrējot lielisku sniegumu mainīgajos laika apstākļos, latvietim tikai nedaudz pietrūka, lai aizstāvētu pērnā gada vicečempiona titulu Legends masters klasē.

Jāņa Horelika komentārs par sacensībām.

Kā parasti, brīvie treniņi notika piektdien. Centāmies atrast labākos regulējumus piekarei un spiedienu riepās. Alastaro trasē ir gludāks asfalts, kas nedaudz atšķiras no citām trasēm. Man šī trase patīk.

Foto: Publicitātes foto

Sestdienas rīts un laikapstākļu prognozes dienai nebija glaimojošas. Warmapā devāmies ar lietus riepām, likās labi. Pirms kvalifikācijas un braucieniem tiesneši paziņo, ar kādām riepām jābrauc, sausām vai lietus. Pirms kvalifikācijas nolija, bet tiesneši pieņēma lēmumu - ar sausām riepām jādodas trasē. Slīdēja ļoti, bet savā kvalifikācijas grupā ceturtā pozīcija.

Foto: Publicitātes foto

Pirmo braucienu bija jāsāk no ceturtās rindas. Starts izdevās lielisks, biju ierindojies sestajā pozīcijā, bet ne uz ilgu laiku. Pēc pirmā apļa garās taisnes bija loti mitrs, un izslīdēju labu gabalu pa smiltīm. Atkritu par četrām pozīcijām, finišā devītais. Pēc brauciena tiesneši man piesprieda trīs pozīciju pazeminājumu par dzeltenā karoga neievērošanu. Cīņas karstumā nepamanīju. 1. vieta Karttunen Veli-Pekka, 2. vieta Kari Jeese, 3. vieta Kilpia Marko.

Foto: Publicitātes foto

Uz pozitīvas nots un zem skaidrām debesīm svētdien bija vēl divi braucieni.

Sev par pārsteigumu slapjajā trasē izdevās uzrādīt piekto labāko apļa laiku, kas deva labas cerības otrajam braucienam.

Foto: Publicitātes foto

Otro braucienu sāku no trešās rindas. Starts lielisks, trasē cīņas par pozīciju bija karstas, un finišā sestā vieta. Tas bija augstākais rezultāts, ko biju sasniedzis finišā. Braucienā uzrādīju sesto ātrāko apļa laiku. 1. vieta Karttunen Veli-Pekka, 2. vieta Erkkila Sami, 3. vieta Kari Jesse.

Trešo braucienu sāku no trešās rindas. Starts lielisks, pēc pirmā apļa biju pat ceturtais. Brauciena gaitā diviem somiem izdevās mani apsteigt. Beidzamajā aplī vadošie sportisti nesadalīja trasi, kas ļāva man pacelties pozīciju uz augšu, un finišā piektais. Lielisks sezonas noslēgums Somijā.

Foto: Publicitātes foto

Somijas čempionāta kopvērtējums: 

1.vieta - Pekka Seppanen, 2.vieta - Veli-Pekka Karttunen, 3.vieta - Sami Erkkila.

Masters klases kopvērtējums Somijas čempionātā:

1.vieta Marko Kilpia 579 punkti

2.vieta Sami Erkkila 574 punkti

3. vieta Jānis Horeliks 570 punkti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu