"Roadpol Drošības dienu" reidā notver divus jauniešus ar zagtu auto (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija.
Valsts policija. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pāris jauniešiem trešdiena nebija veiksmīga - "Roadpol Drošības dienu" reida laikā viņi ar zagtu atomašīnu iekrita policijas nagos. Vienam no aizturētajiem šodien piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Valsts policijas Latgales reģiona Rēzeknes iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki 16.septembrī saņēma informāciju, ka naktī uz 16.septembri Rēzeknē ir notikusi transportlīdzekļa zādzība. Persona konstatēja, ka ir nozagta viņai piederošā automašīna Audi Avant.

Veicot operatīvo un izmeklēšanas pasākumu kopumu, tajā pašā dienā “Roadpol Drošības dienu” ietvaros veiktajā reidā, tika pamanīts zagtais transportlīdzeklis. Turpat uz vietas aizdomās par noziedzīgo nodarījuma paveikšanu, tika aizturētas un noskaidrotas aizdomās turamās personas – 1996. un 1997. gadā dzimuši vīrieši. Abi vīrieši ir iepriekš sodīti, un viens no viņiem atbrīvots no ieslodzījuma vietas šī gada augustā.

Šobrīd policija skaidro vīriešu saistību ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem. Šodien, 18.septembrī, Rēzeknes tiesa vienai no aizdomās turamajām personām piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Saistībā ar šiem notikumiem personām draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas. Saskaņā ar Krimināllikuma 175.panta 3.daļu par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu