Nākamnedēļ Rīgā norisināsies Militārās policijas mācības (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Militārās policijas 20. gadadienas svinīgais atzīmēšanas pasākums laukumā pie Brīvības pieminekļa
Militārās policijas 20. gadadienas svinīgais atzīmēšanas pasākums laukumā pie Brīvības pieminekļa Foto: Ieva Čīka / LETA

Nākamnedēļ visas nedēļas garumā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militāro mācību cikla "Namejs 2020" ietvaros Rīgā norisināsies Militārās policijas (MP) apdraudējuma pārvarēšanas imitācijas mācības "Kodols 2020", informēja Latvijas Aizsardzības ministrija.

Mācības notiks no 21.septembra līdz 27.septembrim Rīgā, Šķirotavā, Krustpils un Asotes ielu apkārtnē, kā arī Mežaparkā, Ķīšezera un Ezermalas ielu apkārtnē, kuru laikā pārbaudīs un pilnveidos MP gatavību objektu aizsardzībā un darbībās ar aizturētām personām.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties un mācību organizatori atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. NBS aicina autovadītājus netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Ministrija informē, ka militārās mācības norisināsies diennakts gaišajā un tumšajā laikā, un tajās tiks izmantota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību, dzīvību un nenodara kaitējumu īpašumam.

Jau ziņots, ka no 15.augusta līdz 4.oktobrim, visā Latvijā norisinās NBS militāro mācību cikls "Namejs 2020", lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Militāro mācību ciklā "Namejs 2020" vienotā scenārijā apvienotas NBS vienību rudens lauka taktiskās mācības, tostarp Mācību vadības pavēlniecības mācības "Wise Adder", Nodrošinājuma pavēlniecības mācības "LOGEX/RSOMEX", Jūras spēku mācības "Flotex", Zemessardzes brigāžu mācības "Zobens", Štāba bataljona mācības "Zibens", Gaisa spēku mācības "Gaisa dūre", MP mācības "Kodols" un Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes militārās mācības "Sudraba bulta".

Militāro mācību cikla "Namejs 2020" uzdevumi ir izvērtēt un pilnveidot Bruņoto spēku komandvadības sistēmu, stiprināt sadarbību starp vienībām, Iekšlietu ministrijas struktūrām un pašvaldībām, pārbaudīt un pilnveidot apgādes jautājumus, kā arī pārbaudīt un pilnveidot gaisa un sauszemes operāciju integrācijas procedūras.

Militāro mācību cikls "Namejs 2020" norisinās divās fāzēs - augustā un septembra pirmajā pusē trenēja darbību hibrīdapdraudējuma apstākļos, savukārt septembra otrajā pusē un oktobra sākumā tiks izspēlēts konvencionālā apdraudējuma scenārijs.

Militāro mācību ciklā "Namejs 2020" piedalās Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīri, zemessargi, rezerves karavīri, tostarp Latvijas pilsoņi, kas apgūst rezervistu militārās apmācības kursu, Aizsardzības ministrijas darbinieki un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls - Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Ieslodzījumu vietu pārvaldes darbinieki.

Kopā militāro mācību ciklā "Namejs 2020" piedalās aptuveni 7000 dalībnieku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu